Sodriu raudoniu žavintys rubinai: kuo jie ypatingi?

Tai raudonos spalvos brangakmeniai, kurių žavesiui išties sunku atsispirti. Rubinai pavergia demonstruojamu solidumu, elegancija ir prabanga, todėl nestebina jų populiarumas – moterys rubinus dievina, ypač jei jie puošia dailų žiedą, kaklo papuošalą, auskarus ar kitą aksesuarą.

Apie rubinus

Šie akmenukai yra vieni iš kiečiausių. Daugeliui žinoma, kad brangakmenių kietumas matuojamas pagal Moso skalę, kur 10 yra aukščiausias balas. Taigi rubinui čia atitenka tikrai garbinga viena – pagal Moso skalę jo kietumas yra 9, kas reiškia labai daug.

Rubinai vertinami jau daugybę metų. Anuomet jie laikyti meilės, aistros akmenimis, tikėta, kad jie veikia kaip afrodiziakai. Ne paslaptis, jog brangakmeniams priskiriamos įvairios savybės, tad rubinas – teigiama – gali padėti sėkmingai kovoti su energijos stoka, nuovargiu bei išsekimu, jis gali suteikti ištvermės bei entuziazmo. Šie akmenukai, kaip tikima, didina motyvaciją, norą veikti, teigiamai veikia koncentraciją. Prie jų poveikio galime priskirti ir tai, kad rubinai turi galių apsaugoti nuo blogų minčių.

Greičiausiai teko girdėti ir tai, kad įvairūs brangakmeniai turi ir gydomųjų galių. Taigi rubinas būtų labai geras pasirinkimas tiems, kurie nori stiprinti širdį, gerinti jos darbą, iš kūno pašalinti toksinus. Jie teigiamai veikia kraujotaką.

Rubinai labai tinka tiems, kurie gimę liepos mėnesį – šie akmenukai ar papuošalai su rubinais tikrai gali tapti šių žmonių sėkmės talismanais. Verta paminėti ir tai, jog rubinas gana populiarus pasirinkimas sužadėtuvių žiedui: tiek dėl išvaizdos, tiek dėl simbolizmo (meilė ir aistra).

Rubinai papuošaluose

Auskarai su rubinais, apyrankės, žiedai, kaklo ar kiti papuošalai tikrai užima aukštas pozicijas tarp populiariausių. Dėl raudonos spalvos papuošalai su šiais akmenimis pritaikomi prie daugelio drabužių derinių, atrodo itin solidžiai, tad nenuostabu, kad yra labai mėgiami merginų ir moterų.

Papuošaluose jie gali būti vieni arba sudaryti derinius su kitais brangakmeniais, pavyzdžiui, su deimantais, kur didesnį rubiną gali supti mažu deimančiukų juosta. Tokie deriniai papuošalui suteikia dar daugiau elegancijos bei rafinuotumo, idealiai tinka sužadėtuvėms, rubininių vestuvių metinių proga.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą