„Adventas – laukimas dangaus dovanos“

Žiemos naktis dar labai ilga, bet visų širdys jau yra laukime. Adventas – ypatingas laikotarpis, kuris kviečia nurimti, neskubėti ir tinkamai pasiruošti vienai gražiausių metų švenčių – Šv. Kalėdoms.

Alytaus r. Simno specialiojoje mokykloje vyko adventinė popietė „Adventas – laukimas dangaus dovanos“, kurią organizavo auklėtoja Virginija Narauskaitė. Į šį renginį pabūti su visa mokyklos bendruomene atvyko Simno Švenčiausios Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios klebonas Raimundas Žukauskas ir Alytaus r. savivaldybės tarybos narė, Simno ambulatorijos vedėja, gydytoja Jūratė Overaitytė.

Degant žvakelėms adventinę popietę pradėjome dėkingumo malda. Vėliau stebėjome mokytojo Arūno Narausko paruoštą spektaklį „Apsireiškimas Marijai“, kuris simbolizuoja mūsų gyvenimą – atsigręžę į Dievą, mes atsigręžiame vienas į kitą. V. Narauskaitė su ugdytiniais giedojo giesmeles, kurios suvirpino ne vieno širdį, o tikybos mokytoja Aurutė Miknevičienė kvietė visus stabtelti, ramiai apmąstyti savo gyvenimą, susitaikyti bei atleisti.

Klebonas R. Žukauskas visus susirinkusius pasveikino įžengusius į Adventinį laikotarpį. „Adventas – rimties ir susikaupimo, o kartu ir džiugaus laukimo metas“ – kalbėjo jis.

Gydytoja J. Overaitytė pasidžiaugė, kad mokiniai labai kūrybingi, renginiuose visada stengiasi puikiai pasirodyti. O kad švenčių laukimas būtų džiugesnis, ji įteikė visiems saldžias dovanėles.

Mokyklos direktorė Janina Žeimienė padėkojo klebonui ir tarybos narei už dalyvavimą popietėje, už prasmingai praleistą laiką, už nuoširdžius palinkėjimus ir dovanas bei palinkėjo visiems ramių, prasmingų, palaimintų artėjančių švenčių.

Kalėdų žinia – tai džiaugsmo žinia, labai didinga ir pilna paslapties, tad per visą advento laikotarpį V. Narauskaitė ragino keliauti su pagarba, susikaupimu ir atidumu, kad mūsų širdys tinkamai pasiruoštų priimti šią žinią.

Renginio pabaigoje buvo įžiebta kalėdinė eglutė, o mokiniai svečiams įteikė po mažą kalėdinį suvenyrą.

Ramumu dvelkianti aplinka, tylus žvakių virpėjimas, spindinčios vaikų akys, mūsų visų šypsenos privertė susimąstyti apie susikaupimo laikotarpį ir pajusti artėjančių Šv. Kalėdų dvasią.

  

 Alytaus r. Simno specialiosios mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą