Sausio 13-osios minėjimas Šeštokuose

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena. Ši data Lietuvoje prisimenama ir minima jau 28 metus. Tai diena, kurios metu tautos didvyriai išgirdo vidinį balsą, kviečiantį juos nelikti abejingus tautos likimui ir stojo jos ginti. Šią dieną laisvės gynėjų atminimas buvo pagerbtas ir Šeštokuose, renginio „Iš meilės Tėvynei...“ minėjimo metu, kuriame dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Šeštokų seniūnijos seniūnė Liana Audzevičienė, Lazdijų r. Šeštokų mokyklos direktorė Alma Burbaitė.

„Prieš beveik trisdešimt metų Lietuvoje įvyko žūtbūtinė kova, kurioje prieš priešą kovojo kariuomenė be ginklų – lietuviai, ginkluoti meile tėvynei, laisvės troškimu ir tikėjimu, kad Lietuva bus laisva“ – kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis ir dėkojo visiems susirinkusiems, prisiminusiems žuvusiuosius ir pagerbusiems jų atminimą.

 

Sausio 13-ąją – tūkstančiai drąsuolių savo širdis pastatė prieš tankus ir jų dėka tėvynė tą naktį liko laisva. Prisimenant laisvės gynėjų atminimą, susirinkusiems savo muzikinius pasirodymu dovanojo Šeštokų kultūros namų ansamblis „Kaimynės“ (vadovas Vitas Trampas) ir atlikėja Agnė Milkuvienė.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą