Nuotraukos autorius: vlmedicina.lt

Pataisos įstaigų pareigūnai: stinga dezinfekcinių skysčių, medicininių ir apsauginių kaukių


Profesinę sąjungą jau pasiekė ne vienas pareigūnų skundas dėl pataisos įstaigose dezinfekcinio skysčio, medicininių ir apsauginių kaukių (respiratorių) bei kt. priemonių, reikalingų siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso, trūkumo.
Pasak Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos (toliau – LRITĮPS) pirmininko Kęstučio Pauliuko, koronaviruso akivaizdoje, atrodo, kad Kalėjimų departamentas apsiribojo vien informacijos dėl prevencinių priemonių pataisos įstaigose nuleidimu iš viršaus.
„Pataisos įstaigų vadovai iš sukauptų lėšų, kaip įmanydami bando aprūpinti įstaigas reikiamomis priemonėmis, bet to nepakanka. Manome, kad šioje situacijoje koordinuoti veiksmus, aprūpinti kaukėmis, dezinfekciniu skysčiu turėtų ne kas kitas, o Kalėjimų departamentas“, - sakė profesinės sąjungos pirmininkas.
Kalėjimų departamento dėmesio pataisos įstaigų pareigūnams pasigedo ir Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga (toliau – VAITĮPS).
„Kalėjimų departamentas turėtų ne tik aprūpinti būtinosiomis priemonėmis įstaigas, bet ir apsilankyti jose, įvertinti ar padaryta viskas, kas įmanoma, kad pavojingas virusas nepatektų į įstaigos vidų“, - sakė VAITĮPS pirmininkas.
Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga prieš kelias savaites viešojoje erdvėje pasisakė dėl koronaviruso grėsmių ir būtinų priemonių, kurių, profsąjungos nuomone, reikia imtis pataisos įstaigose.
Anot K.Pauliuko, laiko pasirengti, apgalvoti būdus, pasirūpinti būtinosiomis priemonėmis: dezinfekavimo skysčiu, kaukėmis, respiratoriais ir kt. buvo.
Profesinės sąjungos mano, kad pataisos įstaigų, probacijos tarnybos pareigūnai, kurie negali dirbti nuotoliniu būdu ar išeiti atostogų, turėtų už tai gauti ir priedą, juolab, kad žiniasklaidoje buvo apie tai užsiminta.
„Pataisos įstaigų, probacijos tarnybos pareigūnai rūpi šių įstaigų vadovams, profesinei sąjungai ir Teisingumo ministrui, kuris, išgirdęs profsąjungų siūlymą dėl priedo, pažadėjo nedelsdamas kreiptis į Finansų ministeriją ir pabandyti surasti lėšų“, - sakė K.Pauliukas.
Pasak LRITĮPS pirmininko, visas pasaulis suka galvą kaip spręsti problemą, o Kalėjimų departamentas, panašu, snaudžia.
„Pataisos ir probacijos įstaigoms skubiai reikalingi bekontakčiai termometrai, kad būtų galima pamatuoti įeinantiems į įstaigą darbuotojams temperatūrą, dezinfekcinis skystis, medicininės kaukės ir respiratoriai bei kitos būtinos priemonės. Labai abejoju ar Pravieniškių pataisos namų ligoninė turi specialiųjų priemonių: apsauginių rūbų, jeigu staiga jiems tektų susidurti su koronaviruso atveju. Tad niekas kitas, o Kalėjimų departamentas ir turėtų tuo rūpintis, išsiaiškinti ir valdyti situaciją, aprūpinti priemonėmis ir nuoširdžiai „sirgti“ už pareigūnus, kurie negali neramaus laikotarpio pratūnoti namuose“, - sakė K.Pauliukas.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą