Minkštas ir labai gardus obuolių pyragas ir stalą papuoš, ir valgytojus sužavės
Šiandien iškepiau obuolių pyragą – tradicinį, paprastą. Gavosi labai gardus, purus, minkštas, žodžiu, drąsiai rekomenduoju ir jums tokį išsikepti.
Manau, kad net ir šventėms tiktų toks obuolių pyragas, nes jo vaizdelis visai neblogai atrodo
Obuolių pyragas
Reikės:
250 g miltų,
200 g sviesto,
3 kiaušinių,
130-150 g cukraus (dėkite pagal skonį),
1 a. š. kepimo miltelių,
4-5 obuolių,
saujos razinų ir džiovintų spanguolių mišinio (nebūtinai).
Kaip gaminti
Sviestą ištirpinau ir palikau atvėsti.
Plaktuvu suplakiau kiaušinius su cukrumi iki baltos masės, sudėjau atvėsintą sviestą, jogurtą, persijotus miltus su kepimo milteliais.
Į masę sudėjau 2 mažais gabaliukais pjaustytus obuolius ir razinų bei džiovintų spanguolių mišinio – uogas nuplikiau verdančiu vandeniu.
Kepimo formą (24 cm skersmens) išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę.
Ant viršaus išdėjau griežinėliais pjaustytus obuolius ir užbarsčiau rudojo cukraus.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra