Burnoje tirpstantis pyragas su uogomis: receptas, kurį norėsis pakartoti
Trapus pagrindas, švelnus įdaras su lengvai rūgščiomis uogomis – šis pyragas nepaliks abejingų. Jis tiesiog tirpsta burnoje ir priverčia valgytojus aikčioti iš malonumo.
Puiku tai, kad jam tinka bet kokios sezoninės uogos: braškės, avietės, vyšnios, mėlynės, serbentai ir kitos.
Prieš akis – vasaros gėrybių sezonas, tad išsisaugokite, ir tikrai rasite progą išbandyti.
Pyragas su uogomis
Pagrindui reikės:
180 g kvietinių miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
70 g sviesto
50 g graikinio jogurto
cukraus ar kitokio saldiklio pagal skonį
žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
350 g graikinio jogurto
30 g miltų
350 g uogų
1 a. š. krakmolo
Kaip gaminti
Pagrindui miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, dėkite minkštą sviestą ir sutrinkite viską pirštais iki trupinių. Įmaišykite jogurtą, cukrų ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 20 min.
Per tą laiką šluotele suplakite kiaušinius, jogurtą ir miltus.
Uogas nusausinkite ir apvoliokite krakmole.
Tešlą iškočiokite iki 0,5-0,7 cm storio, dėkite į kepimo formą, suformuokite kraštelius.
Suberkite uogas, supilkite įdarą. Kepimo formą lengvai pasukinėkite, kad įdaras pasiskirstytų tolygiai.
Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 min.
Iškepusiam leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų, kelioms valandoms ar palaikykite pernakt.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra