Burnoje tirpstantis pyragas su uogomis: receptas, kurį norėsis pakartoti

Trapus pagrindas, švelnus įdaras su lengvai rūgščiomis uogomis – šis pyragas nepaliks abejingų. Jis  tiesiog tirpsta burnoje ir priverčia valgytojus aikčioti iš malonumo. 

Puiku tai, kad jam tinka bet kokios sezoninės uogos: braškės, avietės, vyšnios, mėlynės, serbentai ir kitos.

Prieš akis – vasaros gėrybių sezonas, tad išsisaugokite, ir tikrai rasite progą išbandyti. 

Pyragas su uogomis 

Pagrindui reikės:

180 g kvietinių miltų 

0,5 a. š. kepimo miltelių 

70 g sviesto 

50 g graikinio jogurto 

cukraus ar kitokio saldiklio pagal skonį

žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

350 g graikinio jogurto

30 g miltų 

350 g uogų

1 a. š. krakmolo

Kaip gaminti 

Pagrindui miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, dėkite minkštą sviestą ir sutrinkite viską pirštais iki trupinių. Įmaišykite jogurtą, cukrų ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 20 min. 

Per tą laiką šluotele suplakite kiaušinius, jogurtą ir miltus. 

Uogas nusausinkite ir apvoliokite krakmole.

Tešlą iškočiokite iki 0,5-0,7 cm storio, dėkite į kepimo formą, suformuokite kraštelius. 

Suberkite uogas, supilkite įdarą. Kepimo formą lengvai pasukinėkite, kad įdaras pasiskirstytų tolygiai.

Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 min. 

Iškepusiam leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų, kelioms valandoms ar palaikykite pernakt. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą