„Tinginį“ primenantis nekeptas varškės desertas su pistacijomis ir slyvomis

Man, kaip Karlsonui – geriau 1 žvakutė ir daug tortų. Šį greitai paruošiamą desertą nešiausi į darbą kolegėms pavaišinti. Man jis patiko. Tai tarsi varškinis tinginys, paskanintas pistacijomis ir džiovintomis slyvomis. 

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 10 porcijų. Gamindami užtruksite apie 20 min., dar reikės laiko, kol desertas ilsėsis šaldytuve.

Nekeptas varškės desertas su pistacijomis ir slyvomis

Reikės:

2 pakelių varškės (po 180 g);

2 pakelių sausainių (po 180 g);

150 g kambario temperatūros sviesto;

4–5 v. š. sutirštinto pieno (pagal norimą saldumą);

250 g džiovintų slyvų;

200 g gliaudytų pistacijų;

1 v. š. vanilinio cukraus.

Kaip gaminti 

Slyvas užpilame verdančiu vandeniu, nusausiname ir kiek pasmulkiname. Išsukame kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome varškę. 

Sausainius sulaužome ir sudedame į varškės masę. Ten pat beriame slyvas ir smulkintas pistacijas. Dalį jų pasiliekame deserto viršui apibarstyti.

Masę gerai išmaišome. 

Formą išklojame maistine plėvele. Sudedame desertą gerai suspausdami masę. Dedame į šaldytuvą 6–12 val. stingti. 

Išimtą desertą apibarstome pistacijomis. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą