Minkštas ir purus medaus tortas su avietėmis tirpsta burnoje
Minkštas, purus, tirpstantis burnoje tortas.
Medaus tortas su avietėmis
18–20 cm skersmens tortui reikės:
150 g medaus
100 g cukraus
100 g sviesto
3 kiaušinių
apie 350 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
Pertepti reikės:
150 g trintų aviečių
400 g riebios grietinės
400 ml grietinėlės
30–50 g miltelinio cukraus
aviečių uogų
Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite. Šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite apelsinų žievelę. Išmaišykite ir suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus. Užmaišykite tešlą. Ji bus labai minkšta, tad dėkite ją į šaldytuvą mažiausiai nakčiai. Plonai iškočiokite tešlą ir išpjaukite norimos formos lakštus. Kepkite juos, kol gražiai apskrus. Aplyginkite lakštus dantytu peiliu pagal formą.
Kremui išplakite grietinę su grietinėle ir persijotu milteliniu cukrumi, kol sutvirtės. Paragaukite, jei reikia, įpilkite apelsinų sulčių. Maždaug stiklinę kremo atidėkite viršui ir šonams aptepti.
Torto formą išklokite maistine plėvele. Dėkite į ją lakštus, sluoksniuokite su kremu stengdamiesi užpildyti juo visus šonus. Ant kremo užkrėskite po truputį aviečių tyrės, aviečių uogų. Paskutinis sluoksnis turi būti tešlos. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai nakčiai.
Išimkite tortą iš formos, aptepkite kremu ir puoškite gyvomis gėlėmis arba kaip jums patinka.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra