Minkštas ir purus medaus tortas su avietėmis tirpsta burnoje

Minkštas, purus, tirpstantis burnoje tortas. 

Medaus tortas su avietėmis 

18–20 cm skersmens tortui reikės: 

150 g medaus 

100 g cukraus 

100 g sviesto 

3 kiaušinių 

apie 350 g miltų 

2 šaukštelių kepimo miltelių 

1 apelsino nutarkuotos žievelės 

Pertepti reikės: 

150 g trintų aviečių 

400 g riebios grietinės 

400 ml grietinėlės 

30–50 g miltelinio cukraus 

aviečių uogų 

Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite. Šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite apelsinų žievelę. Išmaišykite ir suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus. Užmaišykite tešlą. Ji bus labai minkšta, tad dėkite ją į šaldytuvą mažiausiai nakčiai. Plonai iškočiokite tešlą ir išpjaukite norimos formos lakštus. Kepkite juos, kol gražiai apskrus. Aplyginkite lakštus dantytu peiliu pagal formą. 

Kremui išplakite grietinę su grietinėle ir persijotu milteliniu cukrumi, kol sutvirtės. Paragaukite, jei reikia, įpilkite apelsinų sulčių. Maždaug stiklinę kremo atidėkite viršui ir šonams aptepti. 

Torto formą išklokite maistine plėvele. Dėkite į ją lakštus, sluoksniuokite su kremu stengdamiesi užpildyti juo visus šonus. Ant kremo užkrėskite po truputį aviečių tyrės, aviečių uogų. Paskutinis sluoksnis turi būti tešlos. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai nakčiai. 

Išimkite tortą iš formos, aptepkite kremu ir puoškite gyvomis gėlėmis arba kaip jums patinka. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą