Blynai su obuoliais: tokių pusryčių niekas nenorės pramiegoti

Blyneliai su obuoliais – pusryčiai, kurie namus iškvėpins gardžiausiais kvapais ir iš lovų išvers visus miegalius. Dabar, kai sodai kvepia šviežiais obuoliais, pats metas jų išsikepti.

Išbandykite kefyrinės tešlos blynelius – ji bus švelniai rūgšti, tad puikiai tiks su saldesniais obuoliais. O patys blyneliai – purūs, gražiai apskrudę ir lengvi.

Blyneliai su obuoliais

Reikės:

250 ml kefyro

250 g miltų

1 kiaušinio

1 a. š. kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

1 v. š. cukraus

1–2 obuolių

cinamono

Miltus persijokite ir sumaišykite su sausais ingredientais.

Įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Obuolius supjaustykite, pašalinkite sėklalizdžius, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.

Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol apskrus.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą