Šylant orams metas atverti duris grilio sezonui: jautienos kepsnys tirpte tirps burnoje
Grilintas jautienos kepsnys
Patiekalui reikės:
200 g jautienos kepsnio;
60 ml alyvuogių aliejaus;
40 ml Vorčesterio padažo;
40 ml sojų padažo;
30 ml citrinų sulčių;
5 g itališkų prieskonių;
6 skiltelių česnako (susmulkinto);
20 g jūros druskos;
žiupsnelio juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
Nedideliame dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus. Supilkite marinatą į užsegamą maišelį, skirtą šaldymui. Įdėkite kepsnį, maišelį užsekite ir pakratykite, kad jis gerai apliptų marinatu. Marinuokite bent 3–8 valandas. Jei įmanoma, kepsnį iš šaldytuvo išimkite likus maždaug 30 minučių iki kepimo, kad jis pasiektų kambario temperatūrą, tačiau marinate jį laikykite iki pat kepimo. Kaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros bent 15 minučių, kol ji pasieks 260 laipsnių temperatūrą. Padėkite kepsnį ant grotelių. Uždarykite grilio dangtį ir kepkite 2 minutes. Apverskite kepsnį, vėl uždarykite dangtį ir kepkite dar 2 minutes. Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Toliau kepkite kepsnį uždarytu dangčiu, kol jis taps norimo iškepimo lygio. Iškeptą jautienos kepsnį perkelkite į lėkštę. Prieš patiekdami, jo viršų uždenkite folija ir palikite 5 minutėms pailsėti. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra