Tinginys be gliuteno ir kakavos: tokio ypatingo skonio dar neragavote

Labai patiks pistacijų megėjams. Receptas paprastas, visiems puikiai žinomas, tik vietoje kakavos, naudojame pistacijų kremą ir įvairiai susmulkintus pistacijų riešutus.

Beje, sausainiai be gliuteno „Schar Maria“, panašiausi į tradicinius „Gaidelis“ sausainius.

Pistacijų skonio tinginys be gliuteno

Reikės:

  • 400 g arbatinių sausainių be gliuteno
  • 200 g sviesto
  • 350 g kondensuoto pieno
  • 100 g pistacijų pastos
  • 100 g smulkintų pistacijų
  • rožių vanduo

Gaminimas:

Sutrinam sausainius, išlydom sviestą, pilame į jį kondensuotą pieną bei pistacijų pastą. Pakaitiname ant žemos ugnies maišydami, kol masė pradės tirštėti. Įpilame šlakelį rožių vandens.

Maišom su sausainiais, riešutais ir tada gautą masę dedam ant kulinarinės plėvelės, formuojame norimą tinginio formą.

Suvynioję leidžiame atvėsti kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą 6–8 val., o geriau per naktį.

Skanaus!

 

Lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą