Vienos skardos patiekalas: kukulaičiai su daržovėmis – gardi idėja savaitgalio pietums

Kulukaičiai su dažovėmis – gardi idėja savaitgalio pietums.

Vienos sakardos patiekalas pagaminamas gana greitai, nesudėtingai, o svarbiausia, kad gaunasi dar ir labai gardus. P.s. daržoves galite rinktis kiekvienas pagal savo skonį.

Reikės:

0.5 kg. smulkintos kiaulienos (arba smulkinta mėsa ar faršas), 1 morkos, 1 svogūno, 1 kiaušinio, prieskoninių žolelių, maltos mėsos prieskonių, piprų ir druskos, šlakelio aliejaus. Papildomai reikės: kelių bulvių, morkų, raudonos paprikos, bulvių prieskonių.

Gaminimo eiga:

Burokine trintuve sutarkavau morką, svogūną susmulkinau ir daržoves pakepinau keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Apkeptas daržoves sudėjau į dubenį. Ten pat sudėjau smulkintą kiaulieną, kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir viską gerai išmaišiau. Iš paruoštos masės formavau kukulaičius ir juos sudėjau į kepimo skardą (į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių). Supjaustytas bulves ir morkas apipurškiau aliejumi, pagardinau prieskoniais ir sudėjau į kepimo skardą su kukulaičiais. Ten pat sudėjau ir pjaustytą raudoną papriką. Kepiau kukulaičius su daržovėmis orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių ~ 30 – 35 min. Skanaus

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą