Kitą populiarų pavadinimą turintys skryliai: nuodėmingai gardus vaikystės patiekalas

Vakarienei gaminau skrylius, kiti vadina „lazankėmis“. Tai patiekalas iš mano vaikystės, kurį gana dažnai gamindavo Mama.

Skrylius tiek vaikystėje, tiek dabar mėgstu, tik gaminu juos gana retai. O koks patiekalas jums asocijuojasi su vaikyste?

Reikės:

300 gr. miltų, 1 kiaušinio, 100 ml. vandens (kambario temperatūros ), 2 v.š. aliejaus

Gaminimo eiga:

Į dubenį subėriau miltus, įpyliau vandens, 2 v.š. aliejaus ir įmušiau kiaušinį. Viską gerai išmaišiau ir užminkiau gana elastingą tešlą. Ant silikoninio kilimėlio iškočiojau tešlą ir ją supjausčiau rombais. Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu sudėjau skrylius ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 5 min. Patiekiau skrylius su grietinės/ sviesto padažu, pasigardindama žiupsneliu cukraus (buvo nuodėmingai gardu) P.s. skrylius galite patiekti su uogiene, grietine, spirgučių ar grybų padažu.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą