Gardesnių mielinių blynų ir būti negali: minkšti, purūs, kaip bandelės

Mieliniai blynai. Kovo 4 dieną švenčiamos Užgavėnės – žiemos išlydėjimo ir pavasario sutikimo šventė!

Net neabejoju, kad kepsite blynus. Kokius blynus dažniausiai kepate jus? Mūsų šeimoje per Užgavėnes dažniausiai kepami mieliniai blynai. Taigi, mielinių blynų receptą publikuoju darsyk, o jūs jį būtinai išsisaugokite, nes gardesnių blynų ir būti negali. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gaunasi 25 blynai. Skonis... super, minkšti, purūs, kaip bandelės. 

Reikės: 

450 gr. miltų, 7 gr. sausų mielių, 3 – 4 v.š. cukraus. žiupsnelio druskos, 500 ml. pieno (šilto), 2 kiaušinių, 200 gr. razinų ir džiovintų spanguolių mišinio, aliejaus kepimui 

Gaminimo eiga: 

Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Kiaušinius išplakiau su šiltu pienu ir sumaišiau su biriais produktais. Į masę įmaišiau razinas/dž.spanguoles ir uždengusi pastačiau šiltai 30 min. (masė turi pakilti). Masė pakilo, belieka kepti blynelius keptuvėje su aliejumi, apkepant juos iš abiejų pusių. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą