Tacos su plėšyta vištiena – šis patiekalas taps tikru vakarėlių hitu
Nors savo virtuvę be galo mylime, Lietuvoje vis dažniau tampame atviri ir viso pasaulio skoniams. Ne vien tik sostinėje, bet ir kone kiekviename didesniame mūsų šalies mieste atsiranda įvairiausių virtuvių restoranų, tad po pasaulį galime keliauti nė neišvykdami svetur! O smagiausia išbandyti tokius patiekalus, kurie skirti dalinimuisi, rašoma pranešime spaudai.
Kai kalbame apie spalvingą ir aromatingą Meksikos virtuvę, pirmame plane iškyla tacos ir kesadilijos. Šie patiekalai, kadaise buvę paprastais meksikiečių kasdienybės elementais, šiandien jaukiai įsitaisę ir Lietuvos gastronominiame žemėlapyje. Tačiau nuo ko viskas prasidėjo? TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ pasakojama, kad tacos istorija siekia gilius laikus. Manoma, kad į kukurūzų paplotėlius žuvį ar medžioklės laimikį vyniodavo jau actekai. Tai – lanksti kukurūzų tortilija su įvairiausiais įdarais. O štai kesadilijos gimė jau kiek vėliau, kai ispanai į Meksiką atgabeno sūrį. Šis ingredientas tapo neatsiejama kesadilijų dalimi. Kesadilijos – tai tortilijos, įdarytos sūriu ir dažnai papildytos mėsa, daržovėmis bei paskrudintos iki traškumo.
Tiek tacos, tiek kesadilijos Meksikoje gimė kaip gatvės maistas – greitas, sotus ir nebrangus. Tačiau šiandien Meksikos skonius ragaujame ir prabangiuose restoranuose visame pasaulyje. Ne išimtis ir Lietuva – per pastaruosius kelerius metus meksikietiško maisto populiarumas čia sparčiai išaugo dėl universalumo ir smagaus dalijimosi valgant. Tacos ir kesadilijos – tai ne tik meksikietiškos virtuvės simboliai, bet ir sėkmingi kultūrų mainų pavyzdžiai, prigiję ir Lietuvoje. Tačiau kaip tai pasigaminti? Mėsos ekspertas Deividas pradžiugino tacos su plėšyta vištiena.
Tacos su plėšyta vištiena
Ingredientai:
vištienos krūtinėlė; Kelios skiltelės česnako; svogūnas; prinokę pomidorai; cinamonas; tacos paplotėliai; druska; pipirai; avokadas; žaliosios paprikos; lydytas „Hochland“ sūris; svogūnų laiškai; žalioji citrina; kalendra; vištienos sultinys.
Gaminimo eiga
Išverdame vištienos krūtinėlę. Į tą patį vandenį dedame kelis pomidorus, pusę svogūno, žaliąsias paprikas. Apverdame. Keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, beriame pomidorus ir dedame suplėšytą vištienos krūtinėlę. Pagardiname mėgstamais prieskoniais. Ruošiame salsa verde padažą: ištraukiame apvirtus pomidorus, svogūną, žaliąsias paprikas ir dedame į maisto smulkintuvą. Pagardiname šviežia kalendra, žaliosios citrinos sultimis, druska ir įdedame pusę avokado. Sutriname padažą iki vienalytės masės. Jei norite kreimiškumo – įdėkite lydyto „Hochland“ sūrio. Keptuvėje pašildome tacos paplotėlius ir pradedame formuoti patiekalą: dedame vištieną, pilame žaliojo padažo, papuošiame svogūnų laiškais ir patiekiame su skiltele žaliosios citrinos.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra