Bulvių salotose majonezą iškeitė į geresnį ingredientą – jis viską pakeičia, neapsunkina skrandžio
Pamirškite bulvių salotas, skendinčias majoneze! Šefė Kathryne Taylor teigia, kad vienintelis dalykas, kurio reikia norint pagaminti kreminį padažą, yra vienas slaptas ingredientas.
Daugelio prisiminimai apie bulvių salotas daugiausia asocijuojasi su bulvėmis, paskendusiomis majoneze. Bulvių salotos yra vienas iš tų patiekalų, kurie populiarūs visais metų laikais ir gaminami tiek per šventes, tiek be progos. Majonezas yra neatsiejamas gaminant bulvių salotų padažą. Tačiau „Cookie and Kate“ įkūrėja įrodė, kad majonezo ne visada reikia ir kad yra dar vienas ingredientas, kuris gali jį pakeisti ir pridėti dar daugiau skonio, rašo express.co.uk. Padažo gudrybė – vanduo, kuriame virė bulvės. Iš jo taip pat galima pagaminti gardų kreminį padažą.
Verdant bulves į vandenį išsiskiria krakmolas. Jis padės sukurti švelnų salotų padažą. Jei naudosite krakmolingą vandenį vietoje majonezo, bulvių salotos bus sodrios ir kreminės, tačiau neapsunkins skrandžio dėl majonezo. Jei pridėsite keletą žolelių, Dižono garstyčių, kaparėlių ir acto, padažas primins „salsa verde“. Jei norite saldumo, išbandykite ir medų.
Bulvių salotos be majonezo
Rėikės:
900 g mažų raudonų bulvių 2 skiltelių česnako 3 saliero stiebų 20 g petražolių 20 g laiškinių svogūnų 30 ml citrinos sulčių 60 ml alyvuogių aliejaus 2 šaukštų Dižono garstyčių 1 šaukšto jūros druskos 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, salierą, petražoles ir svogūną. Bulves nuplaukite ir supjaustykite storais griežinėliais. Sudėkite supjaustytas bulves į didelį puodą ir įberkite vieną šaukštą druskos. Uždenkite bulves vandeniu ir padėkite ant stiprios ugnies, kol vanduo užvirs. Kai vanduo pradės virti, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, kol bulvės suminkštės. Į atskirą dubenį įpilkite 60 ml vandens, kuriame virė bulvės. Į virtuvinį kombainą įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, česnako, juodųjų pipirų, Dižono garstyčių, 5 g petražolių ir 5 g žaliųjų svogūnų. Viską susmulkinkite. Kai viskas bus sutrinta, į alyvuogių aliejaus mišinį supilkite vandenį nuo bulvių ir gausite skanų salotų padažą. Alyvuogių aliejaus padažą užpilkite ant bulvių ir išmaišykite. Palikite bulves 10 minučių, kad į jas padažas geriau susigertų. Burnoje tirpstančias bulvių salotas geriausia patiekti per kelias valandas nuo pagaminimo, tačiau šaldytuve šviežios išliks tris dienas.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra