Kviečiame Alytaus rajono jaunimą dalyvauti geriausio eilėraščio konkurse!

Norėdama įamžinti ir įprasminti mūsų kraštietės, Nacionalinės premijos laureatės, poetės, rašytojos, tapytojos Onės Baliukonės (Onos Baliukonytės) atminimą, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka kasmet rengia poezijos festivalį „Laukinės vaivorykštės“ /Onei Baliukonei atminti/. Pirmasis poezijos festivalis Dauguose, pavadintas jos pirmosios poezijos knygelės vardu, įvyko 2012 m., antrasis – 2014-aisiais, o trečiasis – 2017 m. Juose savo eiles skaitė ir Onę prisiminė žinomi poetai, literatūros kritikai, skambėjo jaunųjų debiutantų kūryba, bardų dainos.

2018 m. gegužės 11 d. 13 val. Daugų kultūros centre (Ežero g. 30) Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka surengs ketvirtąjį poezijos festivalį, kuriame bus paminėtas ir garbingas poetės 70-ies metų jubiliejus. Į poezijos festivalį susirinkę Onės Baliukonės talento gerbėjai, poetės pažįstami bei artimieji, kūrėjai ir literatai dalinsis prisiminimais apie poetę bei pristatys savo naujausius kūrinius. Festivalio metu be kviestinių svečių savo kūrybą pristatys ir jaunieji rajono poetai, dainuos ir gros muzikinis kolektyvas iš Simno.

Naujas ketvirtojo festivalio akcentas – „Jaunųjų poetų tribūna“. Festivalio metu jauniems (16–29 m.) rajono autoriams bus suteikta išskirtinė galimybė pristatyti savo kūrinius platesnei auditorijai, tad daugeliui jaunųjų poetų tai pasitarnaus papildomu postūmiu jų tolesnei kūrybinei veiklai. Jaunieji kūrėjai dar prieš poezijos šventę festivalio organizatoriams pateiks du savo geriausius eiliuotus kūrinius, kurie juos persiųs autoritetingai komisijai, sudarytai iš festivalyje dalyvausiančių poetų. Geriausias poezijos festivalio jaunasis poetas bus apdovanotas „Laukinės vaivorykštės“ skulptūrėle, o du sėkmingiausi kūrėjai – specialiais literatūriniais prizais. Tikimės, kad šią kūrybinę bibliotekos iniciatyvą palaikys ir prie jos prisidės rajono švietimo įstaigų darbuotojai, ypatingai – lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai, puikiai žinantys jų mokymo įstaigose kuriančius jaunuosius poetus. Žinodami, jog daugelyje mokymo įstaigų yra ne vienas eiles kuriantis jaunas žmogus, kreipiamės į rajono mokymo įstaigų lietuvių kalbos ir literatūros mokytojus, prašydami jų pagalbos:

– supažindinti jaunuosius poetus su šia kūrybine bibliotekos iniciatyva bei paaiškinti geriausio eilėraščio konkurso nuostatus;

– paskatinti jaunus autorius dalyvauti poezijos festivalyje „Laukinės vaivorykštės 2018“.

Visi jaunieji kūrėjai, norintys dalyvauti geriausio eilėraščio konkurse ir pristatyti geriausią savo kūrinį poezijos festivalio „Laukinės vaivorykštės 2018“ metu, iki gegužės 3 d. privalo atsiųsti du savo geriausius eilėraščius adresu Naujoji g. 48, 62381 Alytus arba elektroniniu paštu skaitykla@alytus.rvb.lt

Informacija pasiteirauti: tel. (8 315) 75 250

Konkurso nuostatai https://www.alytus.rvb.lt/?p=22348

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą