Nuotraukos autorius: J.Stacevičiaus nuotr/ lrytas.lt

Tarp įtariamųjų sargo nužudymu – du alytiškiai

Sekmadienio naktį Trakų rajone nužudytas Marianas  Siniavskis statybvietės sargu dirbo neoficialiai. Tai paaiškėjo prokuratūrai pradėjus tyrimą dėl jo nužudymo.

Dviem įtariamiesiems 19-mečiams jau pareikšti įtarimai dėl kvalifikuoto tyčinio nužudymo – jie įtariami įvykdę nužudymą iš savanaudiškų paskatų, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Vaikinai buvo sulaikyti trečiadienį dviem paroms. Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvežtą pirmąjį 19-metį T.Putį prokuratūra paprašė suimti 3 mėnesiams. Posėdis vyko už uždarų durų. Įtariamajam ginti yra paskirtas valstybės samdomas advokatas.

Ketvirtadienį popiet į teismą atvestas ir nužudymu įtariamas 15-metis alytiškis. Jaunuolio veido nesimatė, nes jį buvo užsidengęs kauke. Jį teismas taip pat leido suimti trims mėnesiams.

Abu 19-mečiai anksčiau buvo teisti. Du įtariamieji yra Alytaus miesto gyventojai, kitas – vilnietis. Vienas teistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

15-metis yra Alytaus profesinio rengimo centro moksleivis. Anot šios įstaigos vadovo Vytauto Zubro, jaunuolis nebuvo žinomas kaip konfliktiškas, įžūliai besielgiantis. „Su juo problemų turėjo Panemunės pagrindinė mokykla, kurioje jis mokėsi. Dabar dar tik ketvirtas mėnuo jis mokosi pas mus. Jis devintokas. Šis vaikinas nelabai lankė pamokas – tai mums žinoma, buvo analizuota. Grupės vadovė ne kartą dėl to kalbėjo su jo motina, tačiau, kaip matėme, tam vaikinui mama nebuvo autoritetas“, - kalbėjo V. Zubras.

Lietuvoje už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Už nužudymą asmuo gali būti teisiamas nuo 14 metų. Nepilnamečiams paprastai neskiriama daugiau nei 10 metų laisvės atėmimo.

Plačiau – 19 val. ir 20 val. Dzūkijos TV žiniose.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą