Nuotraukos autorius: ve.lt nuotr.

Išankstiniuose rinkimuose Varėnoje aidi grasinimai


Varėnos rajone išankstiniai rinkimai į rajono savivaldybės tarybą ir mero postą prasidėjo skandalais.
Vakar išankstiniam balsavimui vykstant specialiajame punkte Varėnos ligoninėje, silpnos sveikatos garbaus amžiaus moteris paprašė, jog techninę balsavimo dalį už ją atliktų sūnus, tačiau komisijos pirmininkė Inga Valatkienė ir komisijos nariai neleido net perskaityti viso kandidatų sąrašo, grubiai jį nutraukė ir liepė balsavimo biuletenį sugadinti.
Komisijos nariai ir jos pirmininkė nesitraukė nuo ligonės, taip neužtikrindami balsavimo slaptumo, trikdė, o I.Valadkienei liepus biuletenį sugadinti, sergančią moterį išvedė iš pusiausvyros, ji ėmė verkti.
Pasimetęs ir psichologinį spaudimą patyręs kartu buvęs ligonės sūnus, biuletenį, kaip teigia pats, sugadino, išsigandęs, kad nepablogėtų ir taip jau silpna sergančios mamos sveikata, suskubo ją raminti.
Dėl šio fakto vyras kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją bei Varėnos apygardos rinkimų komisiją Nr.55.
Skunde minima, jog netinkamai elgėsi ir kiti komisijos nariai, Visuomeninio rinkimų komiteto „Algio Kašėtos sąrašas „Drauge su Jumis“ stebėtoja Laimutė Lukošiūnienė, reikalavo atskleisti už ką senolė ketina balsuoti, elgėsi arogantiškai ir agresyviai, pažeisdama stebėtojo leistinas ribas.
Dėl neteisėtų veiksmų senolė negalėjo tinkamai dalyvauti rinkimuose, nors to labai norėjo, todėl sūnus skunde prašo šį balsavimą anuliuoti ir užtikrinti slaptą balsavimą balsuojant pakartotinai.

uzvarenoskrasta.lt informacija

Komentarai

  • Dėl stebetojos
    prieš 19 minučių
    Stebėtoja ne komiteto, deleguota ji ne komiteto. Kaip ir komisijos nariai. Visi deleguoti partijos. Faktinė klaida!

Parašykite komentarą