Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė didelį kontrabandos krovinį

Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai Varėnos rajone, prie pat sienos su Baltarusija, sulaikė didelį kontrabandinių rūkalų krovinį. Jo vertė - apie 120 tūkst. eurų. Dalis iš 40 tūkst. pakelių buvo sukrauta į automobilį „VW Sharan“, dalį kontrabandininkai likimo valiai paliko miške.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai patruliavo palei sieną su Baltarusija Varėnos rajono Kalvių kaimo prieigose. Maždaug už 20
metrų nuo sienos linijos, miške, jie pastebėjo stovintį automobilį „VW Sharan“. Matėsi, kad užrakintame vienatūryje prikrauta dėžių. Patikrinę vietovę maždaug už 30 metrų nuo šio radinio A. Barausko užkardos pareigūnai rado dar 42 dėžes cigarečių.

Papildomos Varėnos rinktinės pajėgos blokavo kelius link šios vietos, iššukavo nemažą teritoriją į Lietuvos gilumą. Nieko įtartino nebuvo aptikta.

Atrakinus mašiną paaiškėjo, kad joje išimtos galinės sėdynės ir sukrautos 38 dėžės kontrabandinių cigarečių. Iš viso kontrabandininkai neteko 80 dėžių, t. y. 40 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 120 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki 8 metų.

Cigaretės ir automobilis saugomi A. Barausko pasienio užkardoje.

VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą