Alytaus kultūros centras rengiasi naujais rūbais

Alytaus kultūros ir komunikacijos centras, pakeitęs pavadinimą į Alytaus kultūros centrą, atnaujinęs savo ženklą, interneto svetainę ir pasiūlęs platesnę renginių programą,  rengiasi ir naujais rūbais – įsibėgėja jo pastato išorės ir vidaus rekonstrukcija. 

„Šiam pastatui buvo reikalinga didelė rekonstrukcija. Smagu, kad ir iki jos erdvės buvo naudojamos, pritraukta bendruomenė, atsirado tradiciniai renginiai ir vyko kita veikla. Tačiau norisi, kad ir po rekonstrukcijos būsimas naujas, gražias erdves Kultūros centro komanda maksimaliai išnaudotų bendruomenės poreikiams“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris. 

Pastato išorės sutvarkymo darbus planuojama užbaigti šį mėnesį. Jau sutvarkytas pagrindinis įėjimas, pastatas „apvilktas“ nauju rūbu, stiklu uždengtos mozaikos, įrengtas pastato fasado apšvietimas, pakeistos iškabos ties pagrindiniu ir administraciniu įėjimais. 

Nuo gegužės mėnesio kultūros centro viduje plušantys darbininkai pluša prie vidaus apdailos bei inžinerinių sistemų remonto – bus sutvarkytos šildymo, vėdinimo, vandentiekio, nuotekų, elektros instaliacijos sistemos.  

Bus atnaujintos ir pirmojo, antrojo aukštų grindys, sienos ir lubos. Daugelis originalių elementų: variniai šviestuvai, teraco grindys, kai kurie pakabinamų lubų segmentai, sienų tinkas išliks tokie pat, tačiau bus restauruojami.

Taip pat bus restauruotas kultūros paveldo objektas – sienų tapybos darbas „Audėjos“.

Vidaus remonto darbus planuojama baigti žiemą. 

Direktoriaus pavaduotoja meno reikalams, vykdanti direktoriaus funkcijas, Vita Sakavičiūtė džiaugiasi pastato išorės pokyčiais ir tvarkomomis vidaus patalpomis, nes joms jau seniai reikėjo remonto. Nors dėl patalpų remonto renginiai, vyksiantys vidaus patalpose, nukelti į žiemą, tačiau Kultūros centras su nekantrumu, kai tik leis sąlygos, lauks Jūsų naujose sutvarkytose erdvėse.

Mero pavaduotojas minėjo ir tai, kad labai svarbu yra ir teritorijos aplink Kultūros centrą sutvarkymas. Medžiais apaugusioje, neišnaudotoje erdvėje yra vietos plėstis visuomeniniams pastatams, yra geras privažiavimas, nėra gyvenamųjų namų, todėl tikimasi, kad anksčiau ar vėliau ten atsiras visuomenės poreikius tenkinantys objektai ir teritorija įgaus kitokį veidą. 

Alytaus kultūros centro sutvarkymas kainuos beveik du milijonus eurų. Lėšas tam skyrė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Pastato išorės darbų vertė – 821 552 eurai, o vidaus – 1 030 000 eurų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą