„Alytus-Myliu“ miesto vartai iš idėjos tampa kūnu

Finišo tiesiojoje – miesto vartai, pasitiksiantys atvažiuojančius į Alytų ir palydėsiantys iš jo išvažiuojančius. Idėja, apie kurią daug metų kalbėta, kuriai prieš metus pritarė patys gyventojai, pagaliau įgavo aiškius ir apibrėžtus kontūrus. 

Suprojektuoti unikalius ir šviečiančius miesto vartus – nemenkas iššūkis ir konstruktoriams, ir gamintojams. Praėjusį penktadienį Alytaus miesto savivaldybėje kartu su vadovais aptarti „Alytus-Myliu“ miesto vartų projektiniai sprendiniai, tolesni darbai bei procedūros. 

„Turėjome pakankamai ilgą laikotarpį, kol vizualizacija tampa realybe. Man asmeniškai „Alytus-Myliu“ miesto vartai labai patinka. Džiaugiuosi, kad jie atsiranda“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. 

Vartų idėjos esmė – dzūkų „Roželės“ fragmentai, sudarantys Alytaus mieto vartų pagrindą, tarytum simbolį, ant kurio laikosi užrašas „Alytus“. Miestas myli kiekvieną, laukia sugrįžtančio ir pasitinka svečius.

Miesto vartai bus įrengti trijuose įvažiavimuose į miestą Naujojoje g. (nuo Kauno pusės), Santaikos g. (nuo Simno-Seirijų žiedo) ir Ulonų g. (nuo Vilniaus pusės). „Alytus-Myliu“ ženklas bus dvipusis, įvažiuojat į miestą jus pasitiks užrašas „Alytus tave myli“, o išvažiuojant iš miesto galėsite perskaityti „Myliu tave“.

Kad šis projektas pavyktų, didelį dėmesį jo įgyvendinimui nuolat skiria „Alytus-Myliu“ ženklo autoriai, bendradarbiaudami su bendrovės „Kubinis metras“ architektu Mariumi Bliuju.

„Alytus-Myliu“ miesto vartai projektas yra Alytiškių iniciatyvų pernai metų nugalėtojas. 

Konkursą įrengti trejus miesto vartus laimėjo bendrovė „Šmikis“. Šiuos darbus  įmonė turi atlikti iki metų pabaigos. Jie kainuos 144 tūkst. eurų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą