Bendruomenės sveikatai stiprinti – penkios prioritetinės kryptys

Alytaus miesto savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos posėdyje ne tik apžvelgta Alytaus miesto visuomenės sveikatos būklė, bet ir nustatytos šių metų visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų prioritetinės kryptys.

Gerinant visuomenės sveikatą, nutarta daugiau dėmesio skirti psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijai, fiziniam aktyvumui skatinti, lėtinių ir užkrečiamų ligų profilaktikai  ir kontrolei, psichikos sveikatai stiprinti. 

Posėdžio metu Bendruomenės sveikatos tarybos pirmininkė, Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė pasidžiaugė, kad daugelis Sveikatos tarybos narių yra sveiki ir sakė, kad pastarųjų metų sveikatos priežiūros ir visuomenės sveikatinimo išbandymai buvo nelengvi. 

„Manau, kad su sudėtingais iššūkiais mums pavyko susidoroti gerai, koronaviruso atvejų šiuo metu mieste registruojama mažiau, prasideda skiepijimas. Suprantama, kad po ilgo karantino bendruomenės sveikatos būklė negali būti labai gera, tad nemažai iššūkių laukia ir naujais metais“, – kalbėjo vicemerė. 

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos ir stiprinimo specialistė Ernesta Stankevičienė, apžvelgdama Alytaus visuomenės sveikatos būklės rodiklius pabrėžė, kad mieste kasmet daugėja vyresnio amžiaus žmonių ir mažėja jaunų, tad vis daugiau dėmesio reikės daugeliui sveikatos gerinimo programų. 

Taip pat Bendruomenės sveikatos tarybos nariai atkreipė dėmesį, kad dėl koronoviruso pandemijos ir karantino prastėja visuomenės psichinė sveikata, ateityje bus gerokai didesnis psichologinės pagalbos poreikis. Būtent dėl to vienu iš Sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų prioritetinių krypčių ir pasirinktas psichikos sveikatos stiprinimas. 

Tarybos narių pastebėjimu, labai svarbi kryptis bus ir psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencija. Nuogąstaujama, kad po atitinkamų Seimo sprendimų įvairių narkotinių medžiagų vartojimas gali  padidėti.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą