Po liūčių susidariusiems padariniams – planuojami ilgalaikiai sprendiniai

Savaitgalį užklupusi liūtis Alytaus miesto gatvėse pridarė dar daugiau žalos – pagilintos įgriuvos ne tik Žaliojoje, bet ir Kranto g. bei pakrantėje šalia Dainų slėnio, išplautas Kauno g. kelkraštis ir kai kurios žvyruotos gatvės, užsemta tvarkoma atkarpa po geležinkelio viaduku. Liūties metu kilęs stiprus vėjas Pulko, Santaikos ir Jotvingių g. išvertė medžius.

Lietaus plaunamos gatvės ir susidarančios įgriuvos – jau ne pirmą kartą pasikartojanti problema, kuri kyla vos prapliupus smarkesniam lietui. Šios problemos sprendimo būdų šiomis dienomis apžiūrėdami liūties padarinius mieste, ieškojo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis,  mero pavaduotojas Povilas Labukas, visuomeninis konsultantas Saulius Ivoška ir Miesto ūkio skyriaus specialistai.

„Nuo smarkaus lietaus Kranto gatvėje susidariusioje įgriuvoje pilamas žvyras, artimiausiu metu čia planuojama įrengti lietaus nuvedimo sistemą. Pakrantėje šalia Dainų slėnio papildomai bus įrengti bortai su lietaus nuvedimo sistema, ji ateityje turėtų apsaugoti nuo išplovimo“, – apie planuojamus darbus pasakoja Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.  Skyriaus vedėjos išvardytų darbų planuojama imtis dar šią savaitę. 

Remonto darbai laukia ir Ligoninės gatvės. Čia planuojama įrengti lietaus suvedimą nuo asfalto dangos. Jis lietaus vandenį nukreiptų tiesiai į Žaliosios g. upelį. Ligoninės gatvės aplinka bus tvarkoma  tik sutvarkius lietaus nuvedimą.

Kauno gatvėje tvarkomas po liūties išplautas žvyruotas kelkraštis, pašalintas išvirtęs medis, o savaitgalį – pavojingai nutrūkęs elektros laidas ir eismą blokavęs medis Santaikos g. 
 
Su liūties padariniais statybininkams teko kovoti ir Naujojoje gatvėje po geležinkelio viaduku, kur keliasdešimties metrų atkarpoje susikaupė daug vandens. Čia šiuo metu yra padarytas nuolydis, kad būtų išgautas reikiamas pravažiavimo aukštis, todėl žemiausioje tvarkomoje dalyje ir susikaupė vanduo, tačiau ateityje po viaduku veiks siurblinė, ji surinks vandenį, perpumpuos į kitą žiedą ir jis tekės tolimesniais vamzdynais. Planuojama, kad eismas Naująja gatve bus atnaujintas rudens  pradžioje. 

Liūtys negailestinga ne tik miesto viešosioms erdvėms, bet ir kai kurioms žvyruotoms gatvėms. Po liūties Vardos g. išplauta dalis kelio. Nuo smarkaus lietaus jau ne pirmą kartą nukenčia ir Alovės g. Po praeitos liūties Alovės g. suformuotas žemės pylimas, saugantis gyventojų sklypus nuo vandens. 

„Deja, pasitaiko atvejų, kai gyventojai  ties savo sklypais panaikina griovius, skirtus lietaus vandens nutekėjimui, be to įvažiavimus į kiemus įsirengia žemiau gatvės lygio, tokiais atvejais liūčių metu vanduo nenubėga grioviais, o suteka į sklypus“, – apie gyventojų  daromas klaidas pasakoja Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė. 

Siekiant šios gatvės gyventojus apsaugoti nuo galimų liūčių padarinių, vienoje jos atkarpoje planuojama įrengti bordiūrą, kuris nukreiptų vandens srovę. Kiek vėliau likusią Alovės g. dalį ketinama asfaltuoti ir įrengti lietaus nuvedimo sistemą. 

Poilsio gatvė – dar viena gatvė, kurioje po smarkesnio lietaus kyla problemų. Šią gatvę nuolat ardo lietaus vanduo, o plaunamas žvyras užteršia Jurgiškių gatvę ir jos lietaus nuotekų tinklus. Kaskart pasikartojančias šios gatvės problemas specialistai siūlo spręsti rekonstruojant pažeidžiamiausią jos atkarpą, įrengiant lietaus surinkimo tinklus ir paklojant asfaltą. 

Galbūt pastebėjote mieste su miesto infrastruktūra susijusių problemų? Praneškite apie jas internetinėje programėlėje „Tvarkau Alytų“. Tereikia svetainėje www.tvarkaumiesta.lt  pasirinkti skiltį „Tvarkau Alytų“ ir išsiųsti žinutę savivaldybei.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą