Skelbiamas Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje 2022 metais projektų finansavimo konkursas

Alytaus miesto savivaldybės administracija skelbia Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje 2022 metais projektams finansuoti iš valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšų konkursą.

Konkurso tikslas – įtraukiant į organizacinius projektų vertinimo, finansavimo bei administravimo procesus savivaldybių administracijas ir siekiant skatinti neįgaliųjų socialinės integracijos srityje veikiančias nevyriausybines organizacijas teikti neįgaliesiems reikalingas socialinės reabilitacijos paslaugas, kurios atkurtų ir (ar) palaikytų neįgaliųjų socialinius, savarankiško gyvenimo įgūdžius, didintų jų užimtumą, galimybes savarankiškai dalyvauti bendruomenės gyvenime ir darbo rinkoje, atrinkti ir finansuoti projektus, skirtus socialinės reabilitacijos paslaugoms neįgaliesiems teikti. 

Projektams finansuoti planuojama skirti 101 689 Eur iš Lietuvos Respublikos valstybės ir Alytaus miesto savivaldybės biudžetų.

Didžiausia vienam projektui galima skirti lėšų suma yra 40 000 Eur, mažiausia – 3000 Eur.

Projektų paraiškos rengiamos ir teikiamos vadovaujantis Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje projektų atrankos konkurso organizavimo 2022 metais nuostatais, patvirtintais Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2021 m. rugsėjo 27 d. įsakymu Nr. A1-686 „Dėl Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje projektų atrankos konkurso organizavimo 2022 metais nuostatų patvirtinimo“.

Finansuojamos paslaugos ir jų turinio reikalavimai:

Neįgaliųjų dienos užimtumas (teikiama ne rečiau kaip 8 k. / mėn. ir ne trumpiau kaip 4 val. / dieną, o neįgaliems vaikams iki 14 metų – ne rečiau kaip 8 k. / mėn. ir ne trumpiau kaip 2 val. / d. Neįgaliųjų dienos užimtumo paslaugą sudaro:

neįgaliųjų kasdienio gyvenimo įgūdžių ugdymas ir (ar) palaikymas, ir (ar) atkūrimas;

socialinių įgūdžių ugdymas ir (ar) palaikymas, ir (ar) atkūrimas individualiai ir (ar) pagalbos sau grupėse;

pažintinių funkcijų formavimas – bendrųjų žinių, gebėjimų, įgūdžių, taikomų praktiškai, suteikimas ar lavinimas;

saviraiškos įgūdžių ir meninių gebėjimų lavinimas ir (ar) palaikymas;

užimtumas amatų būreliuose ar klubuose.

Individuali paslauga neįgaliajam (teikiama ne rečiau kaip 8 k. / mėn.). 

Pagalba atkuriant ar stiprinant darbo įgūdžius (teikiama ne rečiau kaip 8 k. / mėn.). 

Pagalba neįgaliojo šeimos nariams (teikiama ne rečiau kaip 1 k. / mėn., jeigu numatoma teikti bent vieną iš Nuostatų 8.1–8.3 papunkčiuose nurodytų paslaugų).

Finansavimo prioritetai:

Pareiškėjas sieks, kad ne mažiau kaip 10 procentų pagalbos atkuriant ar stiprinant darbo įgūdžius paslaugą gavusių neįgaliųjų kreiptųsi į Užimtumo tarnybą prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos su prašymu dėl profesinės reabilitacijos ar dėl darbo paieškos, įsidarbintų, pradėtų mokytis ar studijuoti.

Pareiškėjas projektui įgyvendinti turės bent vieną socialinį darbuotoją ar socialinio darbuotojo padėjėją ir (ar) socialinį pedagogą (jei paslaugos teikiamos neįgaliems vaikams).

Pareiškėjas teiks individualios pagalbos paslaugas pavežant, palydint, sprendžiant kylančias problemas, asmeniui, kuriam nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba 0–40 procentų darbingumo lygis, arba didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis.

Projektų paraiškų priėmimo pradžia – 2021 m. spalio 5 d., projektų paraiškų priėmimo pabaiga – 2021 m. lapkričio 4 d. 24.00 val. Lietuvos Respublikos laiku.

Paraiška ir nuostatų 28 punkte nurodyti dokumentai turi būti pateikti savivaldybės administracijai vienu elektroniniu laišku el. paštu info@alytus.lt  pdf formatu ar kitu formatu, kurį būtų galima peržiūrėti naudojant „Microsoft Office“ programinę įrangą.

Paraiška turi būti užpildyta lietuvių kalba, kompiuteriu ir pasirašyta pareiškėjo vadovo arba jo įgalioto asmens, turinčio teisę veikti pareiškėjo vardu, nurodant vardą, pavardę bei pareigas. 

Paraiškos, pateiktos kitu nei konkurso skelbime nurodytu būdu ir (ar) elektroninio pašto adresu, konkurso paraiškų registre neregistruojamos ir nevertinamos!

Kontaktiniai asmenys, teikiantys konsultacijas pareiškėjams su konkursu susijusiais klausimais: Akvilė Voverienė, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja, tel. (8 315) 56 660 arba el. paštu akvile.voveriene@alytus.lt, Violeta Strankauskienė, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė, tel. (8 315) 56 660 arba el. paštu violeta.strankauskiene@alytus.lt. Konsultacijos pareiškėjams teikiamos nuo 2021 m. spalio 5 d. darbo dienomis nuo 8.00–17.00 val. (penktadieniais – iki 15.45 val., pietų pertrauka nuo 12.00 val. iki 12.45 val.), 2021 m. lapkričio 4 d. iki 14.00 val. (pietų pertrauka nuo 12.00 val. iki 12.45 val.) Lietuvos Respublikos laiku.

PRIDEDAMA:

Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje projektų atrankos konkurso organizavimo 2022 metais nuostatai 

A1-686 Dėl Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje projektų atrankos konk... (e-tar.lt)

Paraiškos dalyvauti Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje projektų atrankos konkurse 2022 metais forma (1 priedas)

Detalios socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimo bendruomenėje 2022 metais projekto įgyvendinimo sąmatos forma (2 priedas)

Pareiškėjo deklaracijos forma (3 priedas)

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą