Baigtas tyrimas dėl „Sodros“ Alytaus skyriaus vadovo veiklos

 

„Sodros“ Alytaus teritorinio skyriaus direktorius Valerijus Vencius tarnybinio nusižengimo nepadarė. Tokią išvadą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pateikė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba, pagal ministerijos užklausą atlikusi tyrimą dėl anoniminio skundo, jog įstaigos vadovas galimai netinkamai atliko valstybės tarnautojo pareigas.

Tačiau pabrėžtina, kad įstaigos vadovui taikomi aukštesni tarnybinės etikos ir moralės standartai nei eiliniams darbuotojams ir ateityje raginama elgtis taip, kad „Sodros“ Alytaus teritorinio skyriaus vadovo elgesys nekeltų abejonių ar įtarimų dėl asmeninės veiklos.

Atlikus tyrimai nenustatyta, kad į darbą Alytaus teritoriniame skyriuje darbuotojai būtų priimami pagal partinę priklausomybę ar jiems specialiai būtų kuriamos darbo vietos. Taip pat nenustatyta ir nepagrįstai paskirtų bei mokamų priedų ar priemokų darbuotojams.

V. Vencius privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs savo pareigas „Sodros“ Alytaus skyriaus darbuotojų asociacijoje „Alsodra“, kuri organizuoja įvairius įstaigos darbuotojų renginius – tame nusižengimo taip pat neįžvelgta.

„Sodros“ Alytaus skyriaus direktorius ir LSDP Alytaus miesto skyriaus pirmininkas V. Vencius laikomas viešu asmeniu, todėl manytina, kad kaip viešas asmuo jis sulaukia kvietimų dalyvauti įvairiuose renginiuose ir susitikimuose bei tokią teisę laisvu nuo darbo metu turi. Savo ruožtu nebuvo nustatyta, kad dėl dalyvavimo renginiuose ir socialinės akcijose V. Vencius būtų aplaidžiai atlikęs tarnybines pareigas.

Atsižvelgiant į tyrimo duomenis, anoniminiame skunde pateikta informacija, jog V. Vencius šališkai, nesąžiningai ir netinkamai vadovavo įstaigai ir užimamomis pareigomis pasinaudojo asmeninei naudai gauti, nepasitvirtino.

 

„Sodros“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą