Pasaulyje pripažinta „Teltonika“ gabiausiųjų ieškos ir Alytuje

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius nuotolinio susitikimo metu su viešosios įstaigos „Teltonika High-Tech Hill“ vadovu Juliumi Purliu aptarė galimybes Alytus moksleivius ir jaunus žmones paskatinti rinktis aukštą pridėtinę vertę kuriančias inžinerijos ir IT specialybes.

„Teltonikos“ įmonių grupei priklausanti įstaiga aktyviai skatina jaunus žmones domėtis daiktų interneto technologijomis ir siekia plėsti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, kartu su universitetais ir mokyklomis sudominti jaunimą rinktis kūrybines elektronikos inžinerijos, IT profesijas, organizuoja studentų praktiką bei technologijų būrelius mokyklose, skiria stipendijas norintiems studijuoti ir turintiems didžiausią motyvaciją moksleiviams iš įvairių Lietuvos regionų, miestelių ar kaimų. 

„Džiaugiamės, kad atkreipėte dėmesį į Alytų, miesto studentus ir moksleivius, jie tikrai galės tuo dėmesiu džiaugtis, o ateityje užsiauginsite naują kartą darbuotojų, gebančių kurti naujos kartos produktus“, – sakė meras N. Cesiulis. 

Pasak „Teltonika High-Tech Hill“ vadovo J. Purlio, prie „Teltonikos“ bendradarbiavimo su trimis universitetais ir keturiomis kolegijomis šiemet prasidės ir bendradarbiavimas su Alytaus kolegija, Klaipėdos ir Vytauto Didžiojo universitetais. Kaip ir kasmet įmonė planuoja skirti studentams 100 stipendijų. Jų dydis – 300 eurų per mėnesį. Į dvi iš jų galėtų pretenduoti ir Alytaus kolegijos studentai. Bendradarbiavimo sutartį tarp įmonės ir kolegijos ketinama pasirašyti neilgai trukus. 

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė, įvertindama įmonės siekį organizuoti studentų praktiką bei technologijų būrelius mokyklose, sakė, kad šio mėnesio pabaigoje tokius savo siekius „Teltonika“ plačiau galės pristatyti tradiciniame kas mėnesį vykstančiame ugdymo įstaigų vadovų pasitarime. 

„Teltonika“ – pasaulyje pripažinta lietuviško kapitalo daiktų interneto, transporto valdymo sprendimų ir tinklo įrangos gamintoja. Ji turi atstovybes 18 pasaulio šalių, savo gaminius tiekia daugiau kaip 2 tūkstančiams klientų visame pasaulyje. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą