Dvi alytiškių iniciatyvos laukia gyventojų balsų

Šiemet vėl startuoja projekto „Alytiškių iniciatyvos“ balsavimas. Jau nuo šiandien ir iki birželio 15 dienos galite atiduoti savo balsą už miesto iniciatyvą! Kviečiame ne tik balsuoti, bet ir paraginti tai daryti savo artimuosius bei draugus. 

Šiemet, gavome dvi iniciatyvas. Viena iš jų – didžiųjų kategorijoje, kita – mažųjų. Iniciatyvas jau įvertino komisija, sudaryta iš Alytaus miesto savivaldybės tarybos narių, administracijos tarnautojų ir bendruomenės atstovų. 

Tikimės, kad balsavimui teikiamos iniciatyvos patiks alytiškiams ir bus naudingos miesto gyventojams bei svečiams. Todėl kviečiame visus miestiečius nuo 16 metų amžiaus iki birželio 15 dienos internetu balsuoti už pasiūlytų iniciatyvų projektus. Daugiausiai alytiškių palaikymo sulaukusios iniciatyvos bus įgyvendintos savivaldybės biudžeto lėšomis. Mažųjų projektų kategorijos iniciatyvos turi būti įgyvendintos dar šiemet, o didžiųjų  - kitais metais. 

Susipažinkite su projektais:

Mažųjų iniciatyvų kategorija:

Šviesos sodas (22 įmontuojamų foto projektorių dėka su skirtingomis vizualizacijomis sukurti šviesos instaliacijas Žaliojoje g., Dailidės ež. pakrantėje ar Miesto sode)

Didžiųjų iniciatyvų kategorija:

Jazminų parkas (išsaugojant ir sutvarkant esamus natūralius tvenkinius ir įrengiant interaktyvų fontaną, daugiafunkcines žalias erdves, sūpynes, suoliukus ir kitą infrastruktūrą sukurti jaukų parką šalia Sveikatingumo tako).

Balsavimas vyksta čia: https://bit.ly/3wEdTcL

Galima balsuoti vieną kartą atiduodant po vieną balsą už kiekvieną abiejų kategorijų projektą, nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

Projektas „Alytiškių iniciatyvos“ vyksta jau penkerius metus. Alytus yra pirmasis Lietuvos miestas, įgyvendinantis bendruomenių idėjų, už kurias gali balsuoti patys gyventojai, projektus. Šis biudžeto skirstymo modelis inovatyvus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Geru pavyzdžiu užsikrėtė ir kitos Lietuvos savivaldybės.

32684 ac235f768fd8b8c77c6619657ea78bbb

32679 5090f73c8a083d2add99adc420d9d2d0

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą