Alytuje neliko dviejų gatvių, bet bus trys naujos

Alytaus miesto savivaldybės taryba trims naujoms miesto gatvėms suteikė pavadinimus, pakeitė ir patikslino beveik trisdešimties miesto gatvių technines charakteristikas bei panaikino dviejų gatvių pavadinimus.

Naujai kelio atkarpai Pramonės rajone suteiktas Energetikų gatvės pavadinimas.

Pirmajame Alytuje, teritorijoje tarp Druskininkų, Pilėnų, Vorutos, Ragainės, Mindaugo, Gedimino, Trakų, Žygimanto Augusto gatvių suprojektavus sklypus, teritorijoje esantiems keliams suteikti Saulėgrąžų ir Trumposios gatvių vardai.  

Taip pat taryba panaikino Žemdirbių ir Kibirkšties gatvių pavadinimus. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjos Vilmos Bartusevičienės, gatvių pavadinimai keičiami, keičiant gatvės vardą ar tipą ir keičiant gatvės geografines charakteristikas (gatvė pratęsiama ar sutrumpinama; pertvarkomi gatvės posūkio taškai (keičiama jos forma). 

„Keičiant gatvės vardą ar tipą ir geografines charakteristikas, vienai gatvės daliai pakeičiamos geografinės charakteristikos ir paliekamas buvęs gatvės vardas ar tipas, kitoms gatvės dalims suteikiami nauji vardai ar tipai. Sujungtai gatvei suteikiamas vienos iš buvusių gatvių pavadinimas. Gatvės pavadinimas panaikinamas, joje nelikus adresų objektų“, - sakė vedėja. 

Šiuo tarybos sprendimu trims naujoms gatvėms suteikus vardus, Alytuje per septynerius metus nuo 2015 metų atsirado 30 naujų gatvių. Iš viso Alytaus mieste yra 278 gatvės. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą