Kaip elgtis išpuolio viešoje vietoje metu – profesionalo mokymai ir patarimai

Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybėje švietimo, kultūros, sveikatos priežiūros, socialines, sporto ir turizmo bei kitų viešąsias paslaugas teikiančių ir klientus priimančių įstaigų atstovams surengti „Staigaus smurto proveržio viešose vietose (įstaigose) situacijos – AMOK“ mokymai.  

Mokymai, kuriuos vedė Lietuvos policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos 2-ojo skyriaus viršininkas Simonas Baltrušaitis, susidėjo iš teorijos ir praktinių užduočių vykdymo. Juose gyvai ir nuotoliniu būdu dalyvavo daugiau kaip 150 įvairių sričių specialistų iš miesto įmonių ir įstaigų. 

Seminaro metu  aptartos ir analizuotos įvairios situacijos, kuriose gali atsidurti viešąsias paslaugas teikiantys asmenys nelaimingų atsitikimų ar tyčinių fizinių išpuolių prieš žmones metu, įvardinta konkrečių veiksmų seka, kas ir kaip turėtų elgtis kiekvienu konkrečiu atveju. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko, pastarųjų dienų pasaulio įvykiai rodo, kad tokie mokymai yra labai aktualūs.

„Geopolitiniai pasaulio pokyčiai, situacijos, kurios iki šiol atrodė neįsivaizduojamos, visuomenės nerimas ir įtampos – tai nauji gyvenimo dirgikliai, į kuriuos gali sureaguoti nestabilios psichikos asmenys, jais pasinaudoti piktavaliai, tad situacijų modeliavimas, aiškinimasis, kaip užkirsti joms kelią ar kaip elgtis atsitikus kažkokiam išpuoliui yra būtina“, - sakė vedėjas, pasidžiaugęs mokymo dalyvių gausa.
Taip jau sutapo, kad būtent mokymų metu buvo pranešta apie Serbijoje vienoje iš Belgrado mokyklų 14-amečio įvykdytą išpuolį, kurio aukomis tapo aštuoni moksleiviai ir mokyklos sargas, o mokytoja ir dar keletas vaikų sužeisti. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą