Estijos ambasadorės vizito Alytuje metu dėmesys verslo įmonėms

 

Šiandien Alytuje vieši J. E. Estijos ambasadorė Jana Vanaveski ir ją lydinti delegacija: Pirmoji sekretorė ekonomikos ir kultūros klausimais Laura Pakaste, Estijos garbės konsulė Žaneta Simanavičienė ir Estijos prekybos rūmų Lietuvoje narys Artūras Tuminas. Vizitą Dzūkijos sostinėje svečiai pradėjo susitikimu su Alytaus miesto savivaldybės vadovais.
„Norėtume ateityje bendradarbiauti su kokiu nors Estijos miestu. Būtų puiku vieniems iš iš kitų pasimokyti“, – sveikindamas į Alytaus miesto savivaldybės atvykusius svečius sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.
Estijos ambasadorė teigė į Dzūkijos sostinė atvykusi susipažinti su miestu: „Apie Alytaus miestą aš žinau labai mažai, todėl tikiuosi, kad šios dienos vizitas padės geriau pažinti šį miestą. Estijos ambasada labai glaudžiai bendradarbiauja su Estijos prekybos rūmais, tad verslo bendradarbiavimo galimybės mane ypač domina“, – sakė Estijos ambasadorė J. Vanaveski.
Kartu su ambasadore atvykusi Estijos garbės konsulė Ž. Simanavičienė teigė norinti, kad Alytaus regionas ateityje glaudžiau bendradarbiautų su Estija. „Būtų puiku, jeigu ateityje įgyvendintume bendrus projektus“, – akcentavo viešnia.
Susitikimo metu Estijos ambasadorė L. Pakaste domėjosi Alytaus pramonės parko, verslo, emigracijos ir tarptautinio bendradarbiavimo klausimais.
Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius svečiams pristatė Alytaus miestą.
Po susitikimo savivaldybėje svečiai išvyko į AB „MV Group Production“, o vizitą Dzūkijos sostinėje baigė apsilankymu UAB „Graanul Invest“.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą