Priekabas atliekoms į aikšteles gabenti Alytuje jau galima gauti nemokamai

„Neturiu kuo didelių atliekų nuvežti į aikštelę“, - taip neretai teisinasi gyventojai, senus daiktus, televizorius ar kitus nereikalingus daiktus paliekantys prie komunalinių atliekų konteinerių. Bet nuo šiol išeitis jau yra - didelėms ir kitoms atliekoms gabenti Alytuje nemokamai galima gauti automobilio priekabą.

Tuo pasirūpino Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC), įsigijęs tris priekabas, kurios gyventojams, norintiems į atliekų surinkimo aikšteles atgabenti atliekas, bus nuomojamos be jokio mokesčio.

Visos priekabos yra laikomos Alytaus rajone Takniškių kaime esančioje didelių ir kitų atliekų surinkimo aikštelėje. Išsinuomota priekaba atliekas bus galima vežti į bet kurią atliekų surinkimo aikštelę, bet grąžinti ją reikės į tą pačią, iš kurios buvo paimta.

Išsinuomodamas priekabą, gyventojas su Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro atstovu pasirašys sutartį, kuria įsipareigos grąžinti priekabą nustatytu laiku ir tokios pačios techninės būklės, kokios ją gavo.

Priekabos regiono gyventojams nemokamai bus nuomojamas dviem valandoms. Pavėlavus grąžinti laiku kiekviena papildoma valanda kainuos 6 eurus.

„Mūsų regiono gyventojai atsakingai rūšiuoja atliekas. Savo ruožtu, mes nuolat ieškome galimybių, kad žmonės turėtų kuo geresnes sąlygas tą daryti. Ne kartą yra tekę girdėti gyventojų nusiskundimų, kad jie mielai išvežtų didelių gabaritų ir kitas atliekas į aikšteles, bet neturi tam tinkamų transporto priemonių. Tad nusprendėme įsigyti priekabų, kuriomis gyventojai galėtų pasinaudoti, tvarkydami savo atliekas“, - sakė ARATC direktorius Algirdas Reipas.

Anot jo, pradžiai yra nupirktos trys priekabos didžiausiai regiono atliekų surinkimo aikštelei. Tačiau įvertinus jų praktinį poreikį ateityje tokių priekabų gali būti įsigyta ir daugiau, kad jas būtų galima išsinuomoti ir kitose regione esančiose didelių ir kitų atliekų surinkimo aikštelėse.

UAB „ARATC“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą