Liko tik dvi dienos iki Alytiškių iniciatyvų balsavimo pabaigos. Paskubėkite balsuoti!


Jau keletą savaičių vykstantis alytiškių iniciatyvų balsavimas baigiasi po dviejų dienų – liepos 6 d. Todėl kviečiame alytiškius, kurie dar neatidavė savo balso už jiems labiausiai patinkančius projektus, balsuoti ir patiems nuspręsti, kurios iniciatyvos gali pagyvinti Alytaus viešąsias erdves.
Pateikta 15 įdomių projektų, kurie gali virsti realybe. Galbūt norite, kad būtų rekonstruotas Rotušės aikštės fontanas arba atsirastų unikalūs ir šviečiantys „Alytus myliu“ riboženkliai, o gal koncertinė Miesto sodo erdvė? Įsivaizduojate Alytuje pastatytus Jotvingių pilies gynybinius vartus ar atgaivintą Dainų slėnį, o gal šiltuoju metų laiku jums trūksta čiuožyklos Dailidės ežerėlyje? Juk šios ir kitos alytiškių vizijos gali virsti tikrove, jeigu balsuosite už pateiktas alytiškių iniciatyvas.
Alytus – pirmasis Lietuvos miestas, kurio gyventojai patys gali nuspręsti, ko reikia miestui. Kiekvienas gyventojas nuo 16 metų, deklaravęs savo gyvenamąją vietą mieste, gali balsuoti už jam patinkančias idėjas.
Balsuoti galima vieną kartą už ne daugiau kaip 5 sąrašo projektus, nurodant savo vardą, pavardę, asmens kodą ir adresą. „Asmens duomenys naudojami vieninteliu tikslu – balsavimo saugumui užtikrinti. Svarstėme, ar nereikėtų apsiriboti tik gimimo data, tačiau bet kurio iš mūsų vardą, pavardę ir gimimo datą žino didelis būrys žmonių, ir bet kuris iš jų galėtų balsuoti kito vardu. Tuo metu pagal asmens kodą patikrinsime, ar toks asmuo egzistuoja, ar jam yra šešiolika metų, ar jis yra alytiškis ir kiek kartų balsavo. Tikrai nematau grėsmės asmens kodą atskleisti savivaldybei, nes savivaldybė ir taip tuos duomenis turi – jį nurodyti reikia tik tam, kad būtume tikri, kad balsuoja tikrai tas žmogus, kuriam priklauso“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vilija Ramanauskienė.
Daugiausia balsų surinkusios iniciatyvos bus 100 proc. finansuojamos iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Susipažinkite su pateiktomis iniciatyvomis.

Mažos apimties projektai iki 50 tūkst. eurų vertės:
1. Patogus paplūdimio tinklinis (pavėsinės, persirengimo kabinų, dviračių stovų, medinių laiptų į dviračių taką įrengimas prie paplūdimio tinklinio aikštelės šalia Dailidės ežerėlio)
2. Idealios paplūdimio tinklinio aikštelės 24/7 (vandens surinkimo sistemos, atitvarų, apšvietimo, stebėjimo kamerų įrengimas prie paplūdimio tinklinio aikštelės šalia Dailidės ežerėlio)
3. Pėsčiųjų takas prie stadiono Naujojoje gatvėje
4. „Jotvingių pilis“ – stacionarių medinių pilies vartų įrengimas Dainų slėnyje
5. „Dainų slėnis – gyvas“ – suoliukų, laisvalaikio infrastruktūros Dainų slėnyje įrengimas
6. Šaligatvio atkarpa tarp Ežerėlio ir Gedimino gatvių
7. Treniruokliai miesto stadione
8. Daugiafunkcė 8 x 16 m lietos gumos aikštelė laisvalaikio sporto šakoms ir vaikų kiemo žaidimams (Alytaus erdvėse: Rotušės a. / Miesto sode / aikštėje prie ASRC)
9. Aktyvus laisvalaikis šeimai – laisvalaikio infrastruktūra Putinų mikrorajone
10. Čiuožykla prie Didžiosios Dailidės
Didelės apimties projektai iki 150 tūkst. eurų vertės:
1. Rotušės aikštės fontano rekonstrukcija
2. „Alytus Myliu“ riboženklių įrengimas
3. Dirbtinė laipiojimo uola prie Dailidės ežerėlio
4. Miesto sodo koncertinės erdvės įrengimas
5. Putinų turgelio aplinkos sutvarkymas

Balsuokite Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame Rotušės a. 4, Alytuje, pildydami balsavimo biuletenį arba elektroniniu būdu. O liepos 6 dienos vakare, vykstant Tautiškos giesmės giedojimo renginiui, balsuoti galėsite specialioje Alytiškių iniciatyvų palapinėje. Rezultatus skelbsime liepos 16 d. www.alytus.lt ir kitose žiniasklaidos priemonėse.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą