Alytaus mokyklos rugsėjį moksleivius pasitiks suremontuotose klasėse ir bendrose erdvėse


Jau kitą savaitę rugsėjo pirmosios skambutis į Alytaus miesto mokyklų klases sukvies šimtus mokinių. Po vasaros atostogų sugrįžusius pedagogus ir mokinius turėtų padžiuginti atsinaujinusios klasės ir kitos švietimo įstaigų erdvės, kuriose vasarą buvo atliekami remonto darbai.
Kokie remonto darbai buvo vykdomi mokyklose?
Daugelyje Alytaus mokyklų vasarą atlikti įvairūs vidaus remonto darbai: nudažytos sienos, pakeista grindų danga, sutvarkytos bendrosios erdvės ir t.t.
Likiškėlių progimnazijoje neseniai suremontuotas sporto ir aktų salių stogas. Mokykloje taip pat atlikti smulkūs remonto darbai: keičiami šviestuvai, dažomos sienų ir balinamos lubos. Moksleiviams nupirkta daugiau kaip 100 asmeninių spintelių, kuriomis nuo rugsėjo 1-osios galės naudotis visi šios švietimo įstaigos mokiniai. Artimiausiu metu progimnazija dar ketina įsigyti robotikos priemones ir 3D printerį.
„Labai džiaugiamės atsinaujinančiomis, gražėjančiomis erdvėmis, bet vis dėlto didesnį dėmesį skiriame ugdymo priemonėms ir ugdymo kokybei gerinti,“ – mintimis apie pasiruošimą naujiesiems mokslo metams dalijasi Alytaus Likiškėlių pagrindinės mokyklos direktorius Donatas Vasiliauskas.
Nemažai remonto darbų šią vasarą atlikta ir Alytaus Panemunės pagrindinėje mokykloje. Čia suremontuotos pirmokų klasės – perdažytos sienos ir pakeista grindų danga. Taip pat suremontuotas antrojo aukšto holas, įrengtos naujos poilsio erdvės.
Alytaus Dzūkijos pagrindinėje mokykloje šiuo metu vykdomi šilumos sistemos remonto darbai. Sutvarkius sistemą bus pradėta vieno korpuso vidaus patalpų modernizacija.
Alytaus „Sakalėlio“ pradinėje mokykloje penkiose klasėse ir dvejose laiptinėse atliktas kosmetinis remontas, o vienoje klasėje – kapitalinis remontas. Įsigyta naujų mokyklinių baldų. “Vilties” darželyje-mokykloje remontuojamos virtuvėlės ir sanitariniai mazgai.
„Volungės“ progminazijoje, savivaldybės lėšomis, atliktas smulkus remontas, suremontuoti du kabinetai. Antrame aukšte visuose kabinetuose sumontuotos žaliuzės, o 6 kabinetuose įrengti projektoriai. Taip pat nupirkta 110, penktokams skirtų, persirengimo spintelių, suremontuotas pagrindinis įėjimas į mokyklą.
Dainavos pagrindinėje mokykloje pakeista antro aukšto koridoriaus grindų danga. Taip pat šią vasarą čia buvo remontuojami būsimų pirmokų kabinetai.
„Piliakalnio progimnazijoje, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto lėšomis, atnaujinta sporto salė – į naujas ir modernias pakeistos senos medinės krepšinio lentos bei perdažytos sienos. Progimnazija savo lėšomis perdažė antrojo korpuso, antrojo aukšto koridoriaus sienas. Šiuo metu progimnazijoje vis dar atliekame smulkius remonto darbus, “- pasakoja Piliakalnio progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ūkiui Danguolė Dudzienė.
Šiemet Alytaus miesto savivaldybė įvairiems remonto darbams visose miesto švietimo įstaigose atlikti ir įvairioms mokymo priemonėms įsigyti skyrė daugiau kaip 942 tūkst. eurų.
Šiemet Alytaus miesto bendrojo ugdymo mokyklose tikimasi sulaukti apie 6800 mokinių.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą