Trys Alytaus vietos pagyvintos žaidimais ant asfalto

 

Alytuje kasmet atsiranda vis daugiau vietų, kuriose galima smagiai ir įdomiai praleisti laisvalaikį. Alytaus miesto savivaldybė daug dėmesio skiria lopšelių-darželių, vaikų žaidimo aikštelėms, Jaunimo parko ir kitoms teritorijoms atnaujinti. Pastarosiomis dienomis trys Alytaus miesto viešosios vietos buvo pagyvintos spalvotais ir linksmais žaidimais ant asfalto.
Žaidimai ant asfalto arba vadinamosios „Klasės“ nuo 1 iki 10 įrengtos Jaunimo parke, Sveikatos take šalia Šv. Benedikto gimnazijos ir „Drevinuko“ mokykloje-darželyje. Jos skirtos visiems alytiškiams ir miesto gyventojams. Vaikai, tėveliai, seneliai ir visi kiti, kurie mėgsta „Klases“ ar nori prisiminti šį smagų žaidimą, gali jį žaisti eidami į darbą, mokyklą, šventę ar tiesiog išėję pasivaikščioti. Tai smagus žaidimas, kuris pakelia nuotaiką, skatina judėti.
Kaip žaisti „Klases“? Vieni su kitais sujungti kvadratai, langeliai ar kitų formų figūrėlės sunumeruotos nuo 1 iki 10. Žaidimas prasideda tuomet, kai metamas akmenėlis ar kankorėžis į kiekvieną figūrėlę iš eilės ir šokinėjama per langelius, kiekvieną kartą praleidžiant vis po kitą langelį, į kurį įmestas akmenukas.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą