Vienišiems Alytaus senjorams – įvairios nemokamos paslaugos

 

Vidzgirio bendruomenė kartu su partneriu VšĮ „Gerumo skraistė“ įgyvendindama projektą „Aplinką kuriame patys“, tęsia jau tradicija tapusią socialinę iniciatyvą, skirtą vienišiems Alytaus miesto senjorams. Įgyvendinant akciją „Švarūs langai", bus padedama valyti langus, kad šviesu būtų ne tik vienišo senolio akyse, bet iš širdyje. Akcija „Auksinės rankos" – meistras senolio namuose atliks smulkius staliaus, santechniko, elektriko remonto darbus. Akcijos „Ant ratų" metu žmonėms, turintiems ribotas judėjimo galimybes, asistentas padės tapti mobilesniems ir savarankiškesniems planuojant savo kasdienę veiklą. Vairuotojai ne tik nuveš į reikiamą vietą, tačiau ir suteiks pagalbą išeinant iš namų, padės nunešti daiktus, palydės iki gydymo įstaigos ar parduotuvės. Ši akcija vyksta tik Alytaus miesto ribose ir ji yra bandomoji, planuojant teikti kitąmet socialinio taksi paslaugas. Grožio ir sveikatingumo procedūrų socialinė iniciatyva skirta senjorams suteikti plaukų kirpimo paslaugas. Vieniši senjorai taip pat kviečiami su asmeninių asistentų pagalba mėgautis baseino ir povandeninių srovių malonumais. Akcijos „Namai – mano tvirtovė" metu organizuojama saugios ir atsakingos kaimynystės iniciatyva, skatinamas pilietinių vertybių ir atsakomybės puoselėjimas. Nusikalstamumo prevencijos, įrengiant durų apsauginę grandinėlę, ir priešgaisrinės saugos stiprinimas, įrengiant dūmų detektorių, iniciatyva.
Teikiamos paslaugos yra nemokamos, skirtos vienišiems vyresniems nei 75 metų amžiaus žmonėms. Socialinės iniciatyvos ir akcijos vyks iki gruodžio 14 d. Išankstinė registraciją telefonais 8 687 71 309, 8 602 05 540. Taip pat mielai laukiame ir aktyvių bendruomenės narių – savanorių, kurie prisidėtų prie socialinės iniciatyvos vienišiems Alytaus miesto gyventojams.
Šį projektą finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, įgyvendindama Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą