Jaunimo parke vyks 10-oji jubiliejinė šeimos šventė

Tradiciškai gegužės mėnesį minima tarptautinė Šeimos diena. O Alytuje jau 10-us metus vyks šeimos šventė „Alytus – viena šeima". Gegužės 4 d. Jaunimo parke šeimos galės rinktis veiklą joms įdomiausiose sporto, pažinimo, edukacinėse erdvėse, pagrindinėje erdvėje stebėti įvairius talentingus miesto atlikėjus.

„Mintis suburti šeimas tarptautinės Šeimos dienos proga kilo prieš 10 metų. Su jaunimo organizacijos nariais pradėjome šia proga organizuoti šeimų sporto žaidynes. Atskiros veiklos vaikams yra be galo daug, bet žinome, kad statistika yra negailestinga, tėvai su vaikais praleidžia laiko labai mažai. Dėl šios priežasties norėjosi į renginį įtraukti visus šeimos narius: vaikus, tėvus, senelius. Šeima – man asmeniškai yra viena didžiausių vertybių, todėl prieš 6 metus įkurdama vaiko ir mamos dienos centrą „Kutis" veiklą orientavau į Alytaus miesto šeimų poreikius. Dėl šios priežasties kasmet ir šio renginio auditorija augo, net ir formatas pasikeitė – išaugome į šeimos šventę. Tradicinėje šventėje turime ištikimų draugų, kurie jau planuodami savo metinius darbus įtraukia šeimų šventę. Tai be galo džiugina mus. Dešimtoji šventė ypatinga tuo, kad renginio dalyvių turime rekordiškai daug. Veiklos, naudingos informacijos šventės metu ras ir maži, ir dideli",– teigia renginio organizatorė vaiko ir mamos dienos centro „Kutis" įkūrėja Rimantė Adomaitienė.

Renginio metu šeimos bus kviečiamos dalyvauti sporto žaidynėse. Vaikų neformalų švietimą vykdančios organizacijos pristatys savo veiklą, vyks vaikų vasaros stovyklų mugė, dresuotų šunų pasirodymas, sveikos gyvensenos ir sporto diskusijos, Kardiomankšta, vaikų pirmojo lygio šaudymo iš lanko programos pristatymas, ropliukų varžybos, piešimai ant veido, smėlio terapija ir dar daug kitų staigmenų!

Pažinimo, sporto ir edukacinėse erdvėse šeimos galės leisti laiką jau nuo 11 val., o 12 val. renginį atidarys Alytaus muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras. Taip pat atidarymo metu Astos Pylipaitės dainavimo studija atliks Alytaus miesto himną.

Renginyje dainuos Alytaus jaunimo centro vokalinės studijos „Boružėlė", „Bel canto", „Astrėja" ir kt. Intensyviai pasirodymams ruošiasi ir Vilijos sporto ir rekreacijos klubo šokėjos, šokio ir laisvalaikio studija „Primavera". Renginio metu taip pat vyks „Salsa Rueda" pamoka suaugusiems.

Į šventę kviečiame visus šeimos narius nuo mažiausiųjų iki vyriausiųjų smagiai praleisti laiką!

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą