Pakeista P kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ naudojimo tvarka

 

Į paskutinį šių metų tarybos posėdį susirinkę tarybos nariai pakeitė Specialiųjų leidimų statyti transporto priemones kelio ženklo Nr. 531 „Rezervuota stovėjimo vieta“ galiojimo zonoje išdavimo, šio ženklo įrengimo ir pašalinimo tvarkos aprašą. Tai padaryta atsižvelgus į Alytaus miesto seniūnaičių, daugiabučių namų pirmininkų bei gyventojų poreikius, pasiūlymus.
„Nuo šiol pakeistas Rezervuotos stovėjimo vietos tvarkos aprašas suteikia daugiau laisvės ir atsakomybės bendrijoms. Gyventojai, išsinuomoję žemės sklypą, tampa teisėtais jo šeimininkais ir patys gali spręsti, kaip gyventi ir elgtis“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.
Pagal naujos redakcijos aprašą daugiabučių namų savininkų bendrijoms, kurios yra išsinuomoję sklypą, nekeliami papildomi reikalavimai, tačiau paliekamas punktas, kad P ženklas „Rezervuota stovėjimo vieta“ negali būti įrengiamas įvažiavimų į kiemus ir pravažiavimų pro namą keliukuose. Kelio ženklas „Rezervuota stovėjimo vieta“ gali būti statomas tik automobilių aikštelėse su įrengta kelio danga. Taip pat už savo teritoriją atsakingi asmenys kelio ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“ įsirengia savo lėšomis ir tampa atsakingi už jo naudojimą, kaip to reikalauja Kelių eismo taisyklės. Specialieji leidimai turi būti palikti matomoje vietoje automobilyje, kaip to reikalauja Kelių taisyklės. Juos išduoda nuosavybės teisę arba teisę naudotis ar disponuoti valdomuose žemės sklypuose turintys žemės savininkai ar naudotojai, arba jų įgalioti asmenys.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą