Alytaus miesto gimtadienį sutikime gražesnėje aplinkoje

Alytaus miesto gimtadienis – jau netrukus. Nors šiemet jis bus be didelių koncertų, fejerverkų ir daugelio kitų gimtadieniui įprastų atributų, tačiau jaukumą, gerą nuotaiką ir gražią aplinką galime susikurti ir patys: susitvarkykime kiemus prie savo daugiabučių ir privačių namų, nušienaukime žolę, pasodinkime gėlių. 

Alytaus miesto savivaldybė skiria didelį dėmesį miesto parkų, aikščių, skverų šaligatvių bei žaliųjų plotų priežiūrai, tačiau Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės teigimu, šiais metais žolei augti oras yra labai palankus ir daugelyje miesto vietų žolė šienaujama jau trečią kartą. 

Alytaus mieste šienaujamas 465 hektarų plotas, iš jų 145 hektarų bendro naudojimo teritorijos, o daugiau kaip 320 hektarų prižiūrimų parkų ir paplūdimių plotas. Tai pakankamai didelė teritorija ir natūralu, kad žolė pjaunama ne vieną dieną. Vienos teritorijos šienaujamos su specialia technika, kitos – rankiniu būdu. Visi darbai atliekami pagal sutartinius reikalavimus. 

„Vienu metu visos žolės neįmanoma nušienauti,  šienaujama atskiromis teritorijomis. Nušienauti hektarą žolės mieste yra sudėtinga. Pavyzdžiui, nušienauti hektarą ploto dažnai prireikia ir visos darbo dienos, nes pjaunama teritorija nėra lygi, joje yra daug medžių, krūmų ir kitų elementų, kurie lėtina pjovimo eigą“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė. 

Alytaus miesto žalieji plotai prižiūrimi pagal paslaugų sutartis. Pirmojo Alytaus zoną prižiūri VšĮ „Alytaus infrastruktūra“, Miesto centro ir Putinų zoną – UAB „2MP“, Vidzgirio, Dainavos ir Ulonų zonas – UAB „Raguvilė“. Visų miesto gatvių priežiūra taip pat rūpinasi UAB „Raguvilė“.

Pagal galiojančius teisės aktus Alytuje iki birželio 10 d. turi būti nušienauti bendrijų, privačių ir juridinių asmenų valdomi bei naudojami sklypai. To nepadarius, savininkams žemės mokestis gali padidėti iki maksimalaus – 4 procentų tarifo. 

 

AMSA Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą