Nuotraukos autorius: A.Mažeika

Paskutinė galimybė nuspręsti, koks Alytus bus artimiausią dešimtmetį

Alytaus savivaldybė, rengdama Alytaus miesto strateginį plėtros planą iki 2030 m., gegužės–birželio mėnesiais organizuoja Alytaus miesto gyventojų ir šiuo metu ne Alytuje gyvenančių miestiečių nuomonės tyrimą. Apklausos tikslas – sužinoti Alytaus miesto gyventojų nuomonę apie gyvenimo mieste problemas ir strategines miesto plėtros galimybes, išklausyti pastebėjimus ir pageidavimus. 

Reprezentatyvaus sociologinio Alytaus gyventojų ir iš Alytaus gyventi svetur išvykusių žmonių nuomonės tyrimo metu, pildant internetines apklausas, tikimasis sulaukti daugiau nei 1600 atsakymų. Tas pats žmogus savo nuomonę gali išsakyti visose skirtingų temų apklausose. Alytiškius, išvykusius gyventi į užsienį ar kitus Lietuvos miestus bei vietoves, kviečiame užpildyti atskirą anketą ir išsakyti išvykimo motyvus ir priežastis, įvertinti požiūrį į Alytų ir sugrįžimo galimybes.

 

Įpusėjus tyrimui, anoniminę apklausą internetu jau yra užpildę 858 Alytaus miesto gyventojai ir 161 svetur gyventi išvykęs alytiškis.

Alytaus miesto savivaldybės administracija dėkoja miesto gyventojams už aktyvumą ir indėlį kuriant miesto gerovę. Tyrimo metu surinkti atsakymai bus panaudoti rengiamame Alytaus miesto strateginiame plėtros plane iki 2030 m., planuojant miesto infrastruktūrą ir tobulinant paslaugų sektorių.

 

Apklausose nespėjusius išsakyti savo nuomonės alytiškius kviečiame užpildyti anoniminės internetinės apklausos anketas, kurias rasite paspaudę šias nuorodas:

- Miestiečių gyvenamosios aplinkos, transporto, saugumo ir strateginės miesto vizijos klausimynas yra skirtas visiems Alytaus miesto gyventojams: Miestiečių gyvenamosios aplinkos, transporto, saugumo ir strateginės miesto vizijos klausimynas, skirtas visiems Alytaus miesto gyventojams.

- Kultūros, laisvalaikio, sporto ir sveikatinimo paslaugų vertinimo klausimynas yra skirtas visiems Alytaus miesto gyventojams: Kultūros, laisvalaikio, sporto ir sveikatinimo paslaugų vertinimo klausimynas, skirtas visiems Alytaus miesto gyventojams.

- Alytiškių, išvykusių gyventi į užsienį ar kitus Lietuvos miestus bei vietoves, nuomonės tyrimas: Alytiškių, išvykusių gyventi į užsienį ar kitus Lietuvos miestus bei vietoves, nuomonės tyrimas.

- Ikimokyklinio, mokyklinio ir neformalaus ugdymo sistemos vertinimo klausimynas yra skirtas Alytaus miesto gyventojams, auginantiems vaikus iki 18 metų amžiaus: Ikimokyklinio, mokyklinio ir neformalaus ugdymo sistemos vertinimo klausimynas, skirtas Alytaus miesto gyventojams, auginantiems vaikus iki 18 metų amžiaus.

Rengiamas Alytaus miesto strateginis plėtros planas iki 2030 m. yra miesto planavimo dokumentas, skirtas užtikrinti miesto plėtros ilgalaikės strategijos tęstinumą. Planas yra rengiamas keliais etapais. Jie apima analizes, miesto gyventojų nuomonių tyrimus bei viešąsias diskusijas, strateginio plėtros plano koncepcijos ir pačio plano projekto parengimą.

Aktualią informaciją, susijusią su plano rengimu, kviečiame sekti Alytaus miesto interneto svetainėje https://alytus.lt/lt/gyventojams/strateginis-pletros-planas-iki-2030-m ir savivaldybės „Facebook“ paskyroje. 

SPP rengėjų informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą