Nacionalinis kraujo centras kreipiasi į visuomenę: prašo aukoti kraujo

Nacionalinis kraujo centras (NKC) informuoja, kad šiuo metu įvairiose Lietuvos gydymo įstaigose trūksta kraujo, todėl prašo atsakingų visuomenės narių nelikti abejingais ir paaukoti kraujo.

NKC specialistai pabrėžia, kad visuose centro padaliniuose ir mobilių išvykų metu laikomasi visų saugumo reikalavimų: donorai ir personalas dėvi nosį ir veidą dengiančias apsaugines priemones, paviršiai yra kruopščiai dezinfekuojami, taip pat reguliuojami ateinančiųjų duoti kraujo srautai. Atvykę donorai turi dezinfekuoti rankas, laikomasi kitų prevencinių priemonių.

NKC padaliniai veikia penkiuose didžiuose šalies miestuose – Vilniuje (Žolyno g.34 ir Upės g.9), Kaune (Vytauto pr.13), Klaipėdoje (Naikupės g.28), Šiauliuose (Daukanto g. 90) ir Panevėžyje (Nemuno g.75). 

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad vyrai gali duoti kraujo šešis kartus per metus, moterys – keturis kartus per metus.

Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldus VšĮ Nacionalinis kraujo centras įkurtas 2003 metais. Tai didžiausia kraujo donorystės įstaiga Lietuvoje, krauju ir jo komponentais aprūpinanti didžiąją dalį Lietuvos gydymo įstaigų.

SAM Spaudos tarnyba

 

Komentarai

  • polkm
    prieš 44 minučių
    Sveiki, šiuo metu gyvenu Ispanijoje, 2022 m. gegužės mėn. turėjau finansinę padėtį ir man reikėjo įsigyti namą. Bandžiau ieškoti paskolos iš įvairių paskolų bendrovių, tiek privačių, tiek įmonių, bet tai nepasiteisino, ir dauguma bankų atsisakė mano kredito. Bet kaip Dievas norėtų, buvau supažindintas su privačiu skolintu, kuris man suteikė 75 000 eurų paskolą, ir šiandien aš esu namo savininkas ir šiuo metu man sekasi gerai, jei reikia kreiptis į įmonę paskola. be užstato, be kredito patikrinimo, tik 2% palūkanų norma ir pasirašius geresnius grąžinimo planus bei grafiką, susisiekite su Albaker paskola,
    (albakerloanfirm@gmail.com). Jis nežino, kad aš tai darau, bet dabar esu tokia laiminga ir nusprendžiau leisti žmonėms daugiau sužinoti apie jį ir noriu, kad Dievas jį labiau palaimintų. Su juo galite susisiekti per jo el. albakerloanfirm@gmail.com
  • Miss Veronica
    prieš 7 minučių
    Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90.000 eura i danas imam svoju kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com

Parašykite komentarą