Rajone veikiančios nevyriausybinės organizacijos gali gauti finansavimą

Alytaus rajono savivaldybės taryba patvirtino nevyriausybinių organizacijų (NVO) projektų finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų tvarkos aprašą ir nustatė finansavimo sąlygas.

Alytaus rajono savivaldybei paskelbus NVO projektų konkursą, teikti paraiškas dėl lėšų iš savivaldybės biudžeto skyrimo gali tik juridiniai asmenys, įregistruoti ir veikiantys Alytaus rajone bei atitinkantys LR nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatyme įtvirtintus NVO kriterijus. Pareiškėjas kartu su paraiška turi pateikti reikiamus dokumentus, o projektai turi būti įgyvendinami Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje. Ta pati NVO gali pretenduoti tik vienai paramos sumai, vieną kartą per metus.

Pasak Alytaus rajono savivaldybės administracijos Teisės ir vidaus administravimo skyriaus vyriausiosios specialistės Indrės Gočeldienės, finansuojant NVO projektus siekiama spręsti bendruomenės kultūrines, laisvalaikio problemas, užtikrinti gyvenimo kokybę Alytaus rajone.

„NVO finansavimo programos tikslas – suteikti gyventojams platesnes galimybes tenkinti įvairiapusius poreikius, aktyvinti Alytaus rajono NVO,“ – sakė I. Gočeldienė.

NVO projektų paraiškas ir prašymus vertina Alytaus rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryba. Finansuojamas NVO prisidėjimas prie iniciatyvų, kurios stiprina jų veiklą, teikiant naudą ne tik NVO dalyviams, bet ir Alytaus rajono visuomenei, vystant bendruomeniškumą seniūnijose, pagarbą tautinėms ir kultūrinėms vertybėms, taip pat prisidėjimas prie kultūrinių renginių, laisvalaikio organizavimo.

Lėšos NVO veiklos projektams remti yra numatomos kiekvienais metais savivaldybės biudžete, jos skiriamos administracijos direktoriaus įsakymu, atsižvelgiant į NVO tarybos siūlymą. Projekto finansuojamoji dalis gali siekti iki 100 procentų projekto finansavimui prašomų lėšų.

Lėšos nėra skiriamos įrangai ir remontui, kurie nesusiję su vykdomu projektu, jei projekte numatyta veikla neatitinka steigimo dokumentuose numatytų NVO veiklų, kasdienei organizacijos veiklai, komercinei veiklai, jei NVO nepateikė ataskaitos už praėjusiais metais įvykdytą projektą arba buvo nustatyta, kad savivaldybės biudžeto lėšos panaudotos ne pagal paskirtį, jei kelia grėsmę žmonių sveikatai, garbei ir orumui, bet kokiomis formomis, metodais ir būdais skatina smurto, prievartos, neapykantos ir narkotikų bei kitų toksinių medžiagų populiarinimą, bet kokiomis formomis, metodais ir būdais pažeidžia LR Konstituciją, NVO projektui lėšos per kalendorinius metus buvo skirtos iš kitų savivaldybės programų.

Kai bendra pareiškėjų prašoma lėšų suma viršija pagal priemonę numatytų skirti lėšų sumą, gali būti atliekamas projektų paraiškų pirmumo vertinimas, tuomet pirmumas teikiamas tiems projektams, kurių pareiškėjas yra kaimo bendruomenė, projekto veiklos numatytos jaunimo veiklų skatinimui, jei projekto pareiškėjas daugiau kaip 10 proc. prisideda prie projekto nuosavomis lėšomis, projektas vykdomas su kitais partneriais arba projektu siekiama bendruomeniškumo seniūnijose.

Konkursas organizuojamas kiekvienais metais po savivaldybės biudžeto patvirtinimo.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą