Trumposios maisto tiekimo grandinės žemėlapyje – dar 30 taškų Alytaus rajone

Alytaus rajono smulkieji augintojai, gamintojai, perdirbėjai ir pardavėjai, norintys prekiauti tiesiogiai, bus skelbiami žemėlapyje, kuriame pirkėjas galės lengviau surasti pageidaujamą produktą. Trumposiose maisto tiekimo grandinėse jau skelbiami Alytaus rajono smulkūs gamintojai, dar panoro dalyvauti 30 rajono ūkininkų, amatininkų, gaminančių produktus.

„Interaktyviame žemėlapyje bus galima pamatyti, kur arčiausiai parduodamos daržovės, vaisiai, pieno produktai, gėlės, dekoratyviniai augalai, medus, žuvis, duona, kepiniai ir kiti produktai. Kiekvienas galės rasti sau tinkamą. Žemėlapyje bus skelbiami ir pardavėjo kontaktai. Bus skelbiami ir retesnių produktų gamintojai. Žemėlapis bus nuolat pildomas“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius.

Trumposios maisto tiekimo grandinės žemėlapyje bus galima rasti, kur nusipirkti tradicinių produktų ir rečiau vartojamų, tokių kaip ožkų pieno, desertinių sūrių, ruginės duonos, ne tik šviežių bet ir džiovintų vaisių, uogų, aliejaus.

Žemėlapį, kuriame skelbiami maisto produkciją auginantys, gaminantys ir parduodantys vietos smulkieji verslininkai, ūkininkai, amatininkai, kuria viešoji įstaiga Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra prie LR Žemės ūkio ministerijos.

„Trumposios maisto tiekimo grandinės – nauda ir ūkininkui, ir vartotojui. Vis daugiau žmonių nori sveikų produktų, o tokių jie gali nusipirkti iš smulkiųjų vietos gamintojų. Daug skelbiama interneto svetainėje „Kaimas į namus“. Tad raginu ūkininkus, amatininkus skelbtis ir žemėlapyje, ir svetainėje, o vartotojus raginu pirkti produktus iš savų gamintojų. Taip paremsime savus“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V. Pranskevičius.

Žemėlapis skelbiamas interneto svetainėje www.kaimasinamus.lthttps://www.litfood.lt/veiklos-sritys/verslumo-skatiniimas/zemelapis/

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą