Informacija apie skiepijimą nuo koronaviruso – Europos skiepijimo informacijos portale

Artėjant dienai, kai vakcina nuo koronaviruso (COVID-19) taps prieinama Europos Sąjungos (ES) gyventojams, aktuali informacija apie vakcinavimą pradėta teikti Europos skiepijimo informacijos portale. Informacija prieinama visomis ES kalbomis, taip pat ir lietuviškai.

Europos skiepijimo informacijos portalo lankytojai informuojami apie vakcinų kūrimo ir registracijos procesą, apie skiepijimo naudą, vakcinų veiksmingumą ir saugumą. Duomenis portale skelbia kompetentingos ES institucijos: Europos Komisija (EK), Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) ir Europos vaistų agentūra (EMA).

Šios interneto svetainės paskirtis – teikti tikslius ir objektyvius naujausius duomenis apie vakcinas ir skiepijimą. Joje taip pat apžvelgiami ES taikomi mechanizmai, skirti užtikrinti, kad rinkoje esančios vakcinos atitiktų aukščiausius saugumo ir veiksmingumo standartus.

Svetainės lankytojai gali sužinoti daugiau apie patį koronavirusą ir jo pavojų žmogaus sveikatai, taip pat apie kitas ligas ir skirtingų šalių vykdomas skiepijimo programas.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad kol kas ES šalyse nėra registruotų vakcinų nuo COVID-19, tačiau dvi farmacijos kompanijos – „BioNTech & Pfizer“ ir „Moderna“ jau pateikė prašymus vakcinos registracijai.

Jeigu teigiamas vakcinos naudos ir rizikos santykis bus pagrįstas moksliniais įrodymais, EK registruos vakciną iškart visose ES valstybėse per įmanomai trumpiausią laiką.

SAM Spaudos tarnyba

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą