Kviečiame į kūrybines edukacijas

Reikia pripažinti, kad karantino metu pasikeitus įprastoms gyvenimo sąlygoms, blogėja dalies gyventojų psichikos sveikata. Tyrimų, apklausų ir stebėjimų duomenys rodo, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu didesnė nei įprastai gyventojų dalis išgyvena krizes, emocinius sunkumus, taip pat nerimo, depresijos epizodus.

Vienos ir veiksmingos pagalbos priemonės tokiais atvejai nėra, tačiau svarbu susidūrus su sunkumais neužsisklęsti, nebijoti ieškoti pagalbos ir  kreiptis į specialistus. Rimtos psichologinės problemos turi būti sprendžiamos su profesionalų pagalba ir pasitelkus visas reikalingas priemones bei paslaugas. Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras primena, kad biure yra teikiamos nemokamos psichologo konsultacijos ir kviečia registruotis telefonu (8 315) 21 438.

Visuomenės sveikatos biuro specialistai taip pat pastebi, kad karantino metu didesnę nei įprastai laiko dalį namuose leidžiantys šeimynykščiai skundžiasi padidėjusiu emociniu krūviu, paaštrėjusiomis emocijomis, jautrumu ir dirglumu. Nereikėtų ranka numoti į emocinius vaidus ir viską nurašyti, kaip į lengvai įsispręsiančius dalykus pasibaigus karantinui. Tai ne visada ir nebūtinai susitvarkys po karantininio laikotarpio. Visuomenės sveikatos specialistai rekomenduoja atvirai ir ramiai, aptarus su artimos aplinkos žmonėmis, analizuoti, kokios priežastys dažniausiai sukelia neigiamą emocinį foną namuose ir pabandyti situaciją koreguoti.

Apklausos atskleidžia, kad kartu gyvenančiųjų santykius ne retai blogina rutina ir taip vadinamas „neturėjimas ką veikti“. Siekiant karantino sukeliamas neigiamas emocijas sumažinti kūrybiškumu, prablaškyti kasdienybę ir paskatinti kurti bei ieškoti galbūt neįprastų užsiėmimų, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia į nuotolines kūrybines dirbtuves.

Kiekvieną vasario savaitę tiek pavieniai asmenys, tiek šeimos kviečiami registruotis ir dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose: vonios burbulų dirbtuvėse, molio lipdymo edukacijoje, smėlio mandalų ir fraktalinio piešimo bandymuose.

Registracija į renginius – būtina (tel. (8 315) 21 438, el. p. info@alytausrajonovsb.lt). Dalyvių skaičius ribotas. Visus užsiregistravusius organizatoriai aprūpins reikalingomis priemonėmis.

Screenshot 23

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą