Startuoja nauja saugomoms teritorijoms skirta interneto svetainė

Išsamiai visuomenės pažinčiai su saugomomis teritorijomis, nacionalinių ir regioninių parkų vertybėmis skirta nauja interneto svetainė saugoma.ltŠią svetainę kurianti Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos pristato bandomąjį jos variantą.

Svetainėje pateikta beveik tūkstantis lankymui pritaikytų objektų Lietuvos saugomose teritorijose: apžvalgos bokštai, lankytojų centrai, gamtos mokyklos, pažintiniai takai, gamtos ir kultūros paveldo objektai, kraštovaizdžio kompleksai ir kt.

Interaktyviame žemėlapyje sudėti išsamūs duomenys apie nacionalinius ir regioninius parkus, draustinius ir rezervatus, biosferos poligonus ir kt. Kiekvieną unikalų įrašą sudaro taškinės ar plotinės koordinatės, objekto adresas, pavadinimas, trumpas aprašymas, nuotraukos.

Naujoji svetainė turi funkciją, kuri suformuoja maršrutą iki pasirinkto objekto. Jos lankytojai gali peržiūrėti informaciją apie saugomų teritorijų sistemą, tipus, istoriją, tarptautinės svarbos saugomas teritorijas Lietuvoje, konkretų nacionalinį ar regioninį parką.

Galutinis svetainės variantas turėtų pasirodyti šių metų antroje pusėje. Kol kas informacija joje pateikiama tik lietuvių kalba, tačiau ateityje bus ir kitomis kalbomis.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą