Galimi Gyventojų registro sutrikimai dėl sistemos kūrimo darbų

Vidaus reikalų ministerija informuoja, kad nuo 2021 m. kovo 1 d. vykdomi parengiamieji darbai kuriant Metrikacijos ir gyvenamosios vietos deklaravimo informacinę sistemą (MGVDIS), pradedama MGVDIS bandomoji eksploatacija. Pradėjus MGVDIS bandomąją eksploataciją, visos dabartinės Lietuvos Respublikos gyventojų registro informacinės sistemos – LRGRIS, GVDIS, MEPIS – automatiškai bus išjungtos, o IVN – atnaujinta. Visi anksčiau naudoti Gyventojų registro duomenų teikimo būdai (žiniatinklio, duomenų bazės momentinės kopijos, duomenų bazės procedūros) yra realizuoti naujoje MGVDIS.

Dėl MGVDIS bandomosios eksploatacijos parengiamųjų darbų nuo 2021 m. vasario 26 d. 15:30 val. iki kovo 1 d. 8:00 val. galimi Gyventojų registro ir su juo susijusių valstybės informacinių sistemų veiklos sutrikimai. Kurį laiką jie gali kelti tam tikrų nepatogumų, tačiau prašytume tolerantiškai reaguoti į visus galimus sutrikimus ir operatyviai apie tai informuoti VĮ Registrų centrą. MGVDIS bandomosios eksploatacijos metu VĮ Registrų centrą komanda registruos ir iš karto šalins visas sistemines klaidas, kritinius veiklos, ataskaitų formavimo ir duomenų teikimo sutrikimus. Todėl prašome visus Gyventojų registro ir MGVDIS naudotojus ir duomenų gavėjus, pastebėjus sistemines ir kitas klaidas, nedelsiant apie jas informuoti VĮ RC atstovus el. paštu mgvdis@registrucentras.lt arba tel.: (8 5) 265 8435, (8 5) 250 7822.

Taip pat prašome savivaldybių institucijas ir seniūnus, atliekant civilinės būklės aktų registravimo, gyvenamosios vietos deklaravimo ir gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitos funkcijas, dėl galimų Gyventojų registro, MGVDIS veiklos sutrikimų didesnio atidumo, kantrybės ir greito reagavimo, dirbant bandomosios MGVDIS eksploatacijos laikotarpiu.

Jeigu yra žinoma apie kitas kliūtis dėl MGVDIS bandomosios eksploatacijos pradžios darbų, prašome nedelsiant apie tai informuoti VĮ RC anksčiau nurodytais kontaktais.

Vidaus reikalų ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą