Pagerbti geriausi Alytaus rajono studentai


Jau 18 metų Alytaus rajono savivaldybė remia gerai besimokančius universitetuose, kolegijose ir profesinėse mokyklose jaunuolius. Tradiciškai prieš Šv. Kalėdas studentai pasirašė studijų rėmimo fondo sutartis. Juos pasveikino ir jų pasiekimais pasidžiaugė Alytaus rajono savivaldybės meras, Studijų rėmimo fondo tarybos pirmininkas Algirdas Vrubliauskas.
„Esate Lietuvos ateities kūrėjais“, – į studentus kreipėsi rajono meras. „Jeigu turite minčių ir idėjų, ką Alytaus rajone galima padaryti geriau, siūlykite. Jūs čia esate visada laukiami. Viliuosi, jog Alytaus rajono savivaldybės parama paskatins dar labiau tobulėti “, – tęsė A. Vrubliauskas.
Šiais metais iš Studijų rėmimo fondo parama skirta 12 rajono studentų ir mokinių, išmokėta daugiau kaip 4 tūkst. Eur savivaldybės biudžeto lėšų: 10 universiteto studentų skirta po 380 Eur, dviems profesinių mokyklų mokiniams – po 190 Eur.
Į Studijų rėmimo fondą paramos kreipėsi keturių Lietuvos universitetų studentai. Daugiausia – iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto. Iš dvylikos gavusių paramą moksleivių ir studentų šiame universitete studijuoja penki.
Pažangiausias – Daugų seniūnijos jaunimas. Savivaldybės paramą gavo keturi jos gyventojai. Po tris pažangiausius rajono studentus yra iš Alovės ir Mirolavo seniūnijų.
Aukštais studentų įvertinimais pasidžiaugė ir mero pavaduotojas, Studijų rėmimo fondo tarybos narys Arvydas Balčiūnas, mero patarėjas Sergejus Riabininas, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Česlova Mocevičienė.
Šventinę nuotaiką sukūrė Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos Miroslavo skyriaus mokinės Sandros Babarskaitės atliekami muzikiniai kūriniai gitara ir klavišiniu instrumentu.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą