Komunaliniai darbai seniūnijose: tvarkomi keliai, bus projektuojamas šaligatvis

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas lankėsi rajono seniūnijose dėl vykdomų ir planuojamų komunalinių darbų. Į objektus kartu vyko savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė ir Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys, taip pat vietoje prisijungė seniūnijų seniūnai.  

Meras A. Vrubliauskas Miklusėnų kaime apžiūrėjo vieną pagrindinių kaimo – Jurginų gatvę, jungiančią miestą su rajonu, kurios atkarpoje planuojama suprojektuoti ir įrengti šaligatvį su apšvietimu.  

Pasibaigus karantinui Genių kaime numatoma sušaukti gyventojų susirinkimą dėl nuotekų tvarkymo.   

Į Punią baigiamas asfaltuoti pagrindinis kelias. Meras apžiūrėjo kelio asfaltavimo darbus, su seniūnu Gintautu Laukaičiu aptarė automobilių  stovėjimo aikštelės įrengimą prie Punios bažnyčios. Taip pat baigiamas nutiestas dviračių ir pėsčiųjų takas, kuris ties miestelio riba tęsiamas naujai įrengtu šaligatviu.

Savivaldybės vadovas domėjosi Margirio ir Jaunimo gatvių sankryža, kurioje ant kelio ir čia gyvenančių žmonių sodybose užsistovi nenubėgęs lietaus vanduo.  Šioje situacijoje reikėtų ir pačių gyventojų didesnės atsakomybės, tinkamai elgiantis su kelio statiniais ir įrengimais, tačiau bendradarbiaujant su gyventojais, bus ieškoma galimybių sutvarkyti lietaus nuvedimo sistemą.

Vaisodžių kaime automobilių stovėjimo aikštelės danga prie bendruomenės namų susidėvėjusi, duobėta. Išlyginamąjį asfaltbetonio sluoksnį planuojama pakloti dar šiais metais. Vaisodžių bendruomenė yra aktyvi, minėtoje aikštelėje iki karantino vykdavo šventės, kurios planuojamos ir karantinui pasibaigus. 

Buvo apžiūrėtas baigiamas remontuoti žvyro dangos kelias Lačionys-Juodgiris-Raitininkai, priimtas sprendimas tęsti žvyrkelio remonto darbus.

Savivaldybės lėšomis baigiamas asfaltuoti 1 km 364 metrų kelio Vežionys-Vaikantonys-Kančėnai atkarpa. Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas A. Latvys sakė, kad rangonui yra pastabų, kurias jis turės ištaisyti. Planuojama tęsti minėto kelio asfaltavimo ir žvyravimo darbus.

Butrimonių seniūnijoje Trakininkų ir Eičiūnų kaimuose apžiūrėtos gatvės, kurias siūloma įtraukti į remontuojamų gatvių sąrašą.

Screenshot 63

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą