Alytaus rajonas garsėja ilgaamžiais, 100 metų jubiliejus – ir Punioje

Karvelninkuose, Punios seniūnijoje, gyvenanti Teofilė Lasickienė švenčia garbingą 100 metų jubiliejų. Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko sveikinimus ir linkėjimus jubiliatei perdavė bei garbiąją sukaktuvininkę pasveikinti atvyko mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, Punios seniūnas Gintautas Laukaitis. Savivaldybė jubiliatei dovanojo 100 eurų čekį ir gėlių puokštę.

Paklausta, kas gyvenime labiausiai įsiminė, senolė atsakė, kad nė pati nepajuto, kaip prabėgo jaunystė. Gyvenimas buvęs geras, sako senolė ir pasakoja apie paauglystėje įgytą siuvėjos profesiją. Pasirodo, adata ir siūlu moteris darbavosi iki pat šių metų, tik neseniai dėl sveikatos problemų mėgstamą užsiėmimą šiek tiek apleido. Teofilė taip pat sako, kad labai mėgdavusi skaityti, domėjosi tuo metu prieinama literatūra.

„Šviesaus proto, viskuo besidomintis ir optimistiškas žmogus“ – taip jubiliatę apibūdino vicemerė Dalia Kitavičienė.

Kartu su vyru T. Lasickienė užaugino 2 sūnus, džiaugiasi 3 anūkais, 5 proanūkiais ir proproanūkiu.

Jubiliatė kasdien klausosi žinių, mėgsta žiūrėti laidą „Klauskite daktaro“. Nors judėti darosi vis sunkiau, moteris nestokoja ūpo ir ryžto gyventi.

„Nemaniau, kad galiu sulaukti tokio jubiliejaus. Iš visų brolių ir seserų gyvenu ilgiausiai“ ,— jubiliejaus proga atviravo ilgaamžė senolė.

Alytaus rajone šiuo metu gyvena 8 šimtamečiai, iš jų - 6 moterys, 2 vyrai. Vyriausia - 105 metų moteris gyvena Butrimonių seniūnijoje. Daugiausia šimtamečių – 3 - iš Miroslavo seniūnijos, kiti - iš Alovės, Nemunaičio, Daugų, Krokialaukio seniūnijų.

Prierašas prie nuotraukos: 100 metų sulaukusią Teofilę Lasickienę sveikino artimieji ir Alytaus rajono mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė (antra iš kairės) bei seniūnas Gintautas Laukaitis (trečias iš kairės).

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą